31 Temmuz 2010 Cumartesi

Kaygana (yumurta tatlısı) 0 yorum

31 Temmuz 2010 Cumartesi |
Kaygana (yumurta tatlısı)
İsmine yumurta tatlısı da denmektedir.
MALZEME: (6 kişilik)
-1 yemek kaşığı sadeyağ
-3 yumurta
-1 tatlı kaşığı un
-1,5 su bardağı pekmez veya 1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Yağ iyice kızdırılır. Yumurtalar unla çırpılarak sıcak yağa dökülür. Yumurtalar piştikten sonra üzerine pekmez veya şekerle hazırlanmış şerbet dökülür. Kapağı kapatılıp 1-2 dakika kısık ateşte pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır. (1 kişilik yemek 207 kalori)

read more

Ekmek Helvası 0 yorum

Ekmek Helvası
Kalan bayat ekmekleri değerlendirmek için yapılan bir tatlıdır. Ekmek tatlısı da denilir.
MALZEME: (6 kişilik)
-2 yemek kaşığı sadeyağ
-1 su bardağı pekmez
-1/2 su bardağı kaynar su
-5-6 dilim bayat ekmek
-1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
-Tarçın
YAPILIŞI:
Büyük bir tavaya yağ konur. İyice kızdırılır. Pekmez ve su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca doğranmış bayat ekmekler ilave edilir. Helva kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Üzerine ceviz ve tarçın serpilir. Sıcak olarak servis yapılır. (1 kişilik tatlı 345 kalori)

read more

Un Helvası 0 yorum

Un Helvası
Daha önce şeker yerine pekmezle yapılmaktaydı. Aşağıdaki tarifte su ve şekeri kullanmayıp, helvayı 2 su bardağı pekmez ile hazırlayabilirsiniz.
MALZEME: (6 kişilik)
-1 su bardağı tereyağı
-2 su bardağı un
-2 su bardağı su
-1,5 su bardağı şeker
-1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
YAPILIŞI:
Yağ eritilip un ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Su ve şeker ilave edilerek karıştırılır. Tencereye yapışmayacak kıvama gelince ceviz ilave edilir veya sade olarak servis yapılır. (1 kişilik tatlı 530 kalori)

read more

Şeker Lokum 0 yorum

Şeker Lokum
Sıcak suda bekletildikten sonra kabuğu soyulmuş bademe ağartılmış badem denir.
MALZEME: (6 kişilik)
-500 gr. tereyağı
-500 gr. toz şeker
-1 çay kaşığı karbonat
-500 gr. un
-Ağartılmış badem
YAPILIŞI:
Yağ eritilir. Şeker ilave edilerek çırpılır. Karbonat ve alabildiği kadar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına getirilir. Yuvarlak şekil verilir, az yağlanmış tepsiye dizilir. Kurabiyelerin ortasına birer badem konur. Fırında orta ısıda pembeleşmeden pişirilir. (1 kiplik tatlı 320 kalori)

read more

Halbur Hurması 1 yorum

Halbur Hurması
MALZEME: (6 kişilik)
-1/2 kg.un
-3 yemek kaşığı sadeyağ
-1 çay kaşığı karbonat
-Zeytinyağı ve tuz
ŞURUBU:
-2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Şeker su ile birlikte ateşe konur. Kaynamaya başladıktan^ dakika sonra ateşten alınır.Un yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Su, tuz ve karbonat katılarak yoğrulur. Hamur küçük parçacıklara ayrılır. Kalbur üzerinde bastırılarak şekil verilir. Yağda kızartılır veya fırında pişirilir. Sıcak iken soğuk şuruba atılır. (1 kiplik tatlı 416 kalori)

read more

30 Temmuz 2010 Cuma

Cacık 0 yorum

30 Temmuz 2010 Cuma |
Cacık
MALZEME: (6 kişilik)
- 3 adet orta boy salatalık
- 3 1/2 su bardağı yoğurt Sarımsak
-1 çorba kaşığı kuru nane
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz
YAPILIŞI:
Hıyarlar yıkanır, soyulur, rendelenir. Yoğurt, su, tuz ve dövülmüş sarımsak ile çırpılır. Salatalıklar da eklenip karıştırılır. Kaselere konulur. Üzeri nane ile süslenir. (1 kişilik cacık 99 kalori)

read more

Pancar Salatası 0 yorum

Pancar Salatası
MALZEME: (6 kişilik)
-3-4 adet kırmızı pancar
-1 su bardağı sirke
-3-4 diş sarımsak
-Tuz
YAPILIŞI:
Pancarlar sirke ile birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Haşlandıktan sonra yarım daire şeklinde doğranır, salata tabağına yerleştirilir. Üzerine tuz, sirke ve dövülmüş sarımsak konur. 1-2 saat bekletilir. Sonra servis yapılır. (1 kişilik salata 76 kalori)

read more

Marul, Turp ve Havuç Salatası 0 yorum

Marul, Turp ve Havuç Salatası
MALZEME: (6 kişilik)
-1 adet orta boy beyaz turp
-1 adet orta boy havuç
-1 adet küçük marul
-6 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı limon suyu
-Maydanoz
-Tuz
YAPILIŞI:
Sebzelerin kabuklan soyulur. Turp ve havuç rendelenir. Marul doğranır. Limonlu yağlı sos hazırlanarak üzerlerine dökülür. Maydanoz ile süslenir. (1 kişilik salata 70 kalori)

read more

Baba Kannuç 0 yorum

Baba Kannuç
MALZEME: (6 kişilik)
-2 kg. patlıcan
-2 yemek kaşığı sadeyağ
-5-6 diş sarımsak
-Tuz
YAPILIŞI: -^
Patlıcanlar ateşte közlenir. Kabukları soyulur. Yıkandıktan sonra suyu sıkılır. Patlıcanlar tahta bir tokmakla dövülür. 1 yemek kaşığı yağ tavada kızdırılarak dövülmüş olan patlıcanlara ilave edilir. Biraz kavrulur. Tuzu ilave edildikten sonra servis tabağına alınır. Tabağın ortası çukurlaştırılarak taze eritilmiş yağ konur. Yerken dövülmüş sarımsak ilave edilir. (1 kişilik salata 150 kalori)

read more

27 Temmuz 2010 Salı

Kazayağı Yemeği 0 yorum

27 Temmuz 2010 Salı |
Kazayağı Yemeği
MALZEME: (6 kişilik)
-1 adet kuru soğan
-2 yemek kaşığı sadeyağ
-1 çay kaşığı domates salçası
-1 demet kazayağı
-2 yemek kaşığı pirinç
-1 kesme şeker
-2 su bardağı su Tuz
YAPILIŞI:
Doğranmış soğan yağda öldürülür. Salça ilave edilir. Yıkanmış ve doğranmış kazayağı, pirinç, şeker ve tuz ilave edilir. Biraz haşlandıktan sonra su ilave edilerek pişirilir. (1 kiplik yemek 160 kalori)

read more

Ebegümeci Yemeği 0 yorum

Ebegümeci Yemeği
Ebegümecİnin taze yapraklan ile yemek yapılır. Çok sert olan sapları kullanılmaz.
MALZEME: (6 kişilik)
-1 adet kuru soğan
-2 yemek kaşığı sadeyağ
-1 çay kaşığı domates salçası
-1 demet ebegümeci
-2 yemek kaşığı pirinç
-1 kesme şeker
-1 su bardağı su
-Tuz
YAPILIŞI:
Doğranmış soğan yağda öldürülür. Salça ilave edilir. Yıkanmış ebegümeci otu, pirinç, şeker ve tuz ilave edilir. Biraz haşlandıktan sonra su ilave edilerek pişirilir. (1 kişilik yemek 160 kalori)

read more

Hurma Yemeği 0 yorum

Hurma Yemeği
MALZEME: (5 kişilik)
-250 gr. hurma
-50 gr. tereyağı
-3 yumurta
YAPILIŞI:
Hurmaların çekirdekleri çıkarılır. Tavada tereyağı ile kavrulur. Diğer bir tavada yağda yumurta pişirilir. Yağda kavrulmuş olan hurmanın üzerine dökülerek karıştırılır.
Bu yemek yumurtanın yerine ceviz konularak da yenilmektedir. (1 kişilik yemek 452 kalori)

read more

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Badem Ezmesi 0 yorum

26 Temmuz 2010 Pazartesi |
Badem Ezmesi
MALZEME:
-1/2 kg. badem
-1/2 kg. pudra şekeri
-1 çay bardağı su
YAPILIŞI:
Bademler haşlandıktan sonra kabukları soyulur, kurutulur. Kıyma makinesinde çekilir. Bir tepsi içinde şekerle karıştırılır. Azar azar su ilave edilerek yoğrulur. Hamur haline gelince düz bir tepsi üzerine merdane ile bir parmak kalınlığında açılır. İstenilen biçimde kesilir. Genelde baklava dilimi şeklinde kesilmektedir. (Tümü 4915 kalori)

read more

incir Tatlısı 0 yorum

incir Tatlısı
MALZEME: (10 kişilik)
-500 gr. kuru incir
-Bir miktar ceviz
-1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
İncirler yıkanır. 1 bardak su ile ıslatılır. Alt kısımlarından bir delik açılarak içine ceviz doldurulur. Tencereye sapları üste gelecek şekilde dizilir. Üzerine şeker ve 1 bardak su ilave edilerek hafif ısıda şurup koyulaşıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır. (1 kişilik tatlı 234 kalori)

read more

25 Temmuz 2010 Pazar

Eşbabiye Hoşafı (Kuru Kayısı Hoşafı) 0 yorum

25 Temmuz 2010 Pazar |
Eşbabiye Hoşafı (Kuru Kayısı Hoşafı)
MALZEME: ^kişilik)
-150 gr. eşbabiye (ekşi yaprak kayısı)
-5 su bardağı su
-1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Yaprak kayısı iyice yıkanır. 5 bardak su ilave edilerek kaynatılır. Yumuşayınca şeker ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynatılır. Ateşten indirilerek soğumaya bırakılır. (1 kişilik hoşaf 161 kalori)

Eşbabiye suda haşlanır. Suyu azalmca süzülür. Süzülen suya şeker ve nişasta ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Süzgeçteki eşbabiye yağda kavrulur. Hazırlanan muhallebi üzerine dökülür. Bir iki taşım kaynatılır. Üzerine ceviz serpilir, ılık olarak yenir. (1 kişilik tatlı 179 kalori)

read more

Eşbabiye (Kayısı Yemeği) 0 yorum

Eşbabiye (Kayısı Yemeği)
Bu yemek sade, yani yumurtasız olarak da yenilmektedir.
MALZEME: (10 kişilik)
-1/2 kg. eşbabiye (ekşi yaprak kayısı)
-100 gr. sadeyağ
-2-3 adet yumurta
YAPILIŞI:
Kurutulmuş eşbabiye sıcak suya konularak yumuşatılır. Sonra yağda kızartılır. Başka bir yerde yağda yumurta pişirilir. Yağda kavrulmuş olan eşbabiyenin üzerine konulur veya karıştırılır. (1 kişilik yemek 418 kalori)

read more

Ayva Hoşafı 0 yorum

Ayva Hoşafı
MALZEME: (6 kişilik)
-2adet orta büyüklükte ayva
-8 su bardağı su
-1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Ayvalar iyice yıkandıktan kabukları soyulur. İkiye veya dörde bölünerek çekirdekleri temizlenir. Üzeri örtülecek kadar su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şeker ilave edilir. Şeker normal bir koyuluk derecesine gelince ateşten indirilir. Kaselere konulur. (1 kiplik hoşaf 200 kalori)

read more

Ayva Reçeli 0 yorum

Ayva Reçeli
MALZEME:
-1 kg. ayva
-1 kg. şeker
-Karanfil
-1 limon veya 1 kahve kaşığı limontuzu
YAPILIŞI:
Ayvalar yıkanır, dilimlenir. Üzerine biraz su konularak haşlanır. Şeker ilave edilir. İstenirse birkaç tane karanfil atıhr. Ayva yumuşayınca limon veya limontuzu ilave edilerek altı kapatılır. (Reçelin tümü 4420 kalori)

read more

Ayva Köftesi 0 yorum

Ayva Köftesi
MALZEME:
-lh kg. köftelik kıyma et
-1 kg. ayva
-2-3 su bardağı su
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Tuz
YAPILIŞI: (6 kişilik)
Kıymadan köfte hazırlanır. Ayvalar dilimlenerek yağda kızartılır. Et ve kızartılmış olan ayva tencereye konulur. Üzerine 2-3 bardak su, bir kaşık salça ve tuz ilave edilerek birlikte pişirilir. (1 kişilik yemek 369 kalori)

read more

Ayva Aşı 0 yorum

Ayva Aşı
MALZEME: (6 kişilik)
-600 gr. kuşbaşı koyun eti (but kısmından)
-1 kg. ayva
-3 su bardağı su
-1 su bardağı şeker
-1 limonun suyu
-Tuz
YAPILIŞI:
Hayvanın budundan et kuşbaşı olarak kesilir. Hafifçe pişirilir. Ayvalar küp şeklinde kesilerek etin üzerine konur. Üzerine 2-3 bardak su ilave edilerek orta ateşte pişirilir. Ayva yumuşayınca üzerine bir bardak şeker ve bir limonun suyu sıkılarak
yarım saat daha hafif ateşte pişirilir. Şekerin yerine bazen pekmez de kullanılabilir. (1 kişilik yemek 464 kalori)

read more

Elma Tatlısı 0 yorum

Elma Tatlısı
MALZEME: (10 kişilik)
-1 kg. sert elma
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı şeker
-Karanfil
YAPILIŞI:
Sert elmaların içi oyularak çekirdekleri çıkarılır. Su ilave edilerek kaynatılır. Üzerine şeker serpilir. Kaynatılır. Elma pişince indirilir. Orta kısımlarına karanfil konularak süslenir. Soğuduktan sonra servis yapılır. (1 kişilik tatlı 200 kalori)

read more

Lahmacun 0 yorum

Lahmacun
MALZEME: (10 kişilik)
-1 kg. kuru soğan
-Maydanoz
-750 gr. domates
-1 kg. orta yağlı kuzu kıyma
-Pul biber, karabiber, tuz
YAPILIŞI:
Soğan, maydanoz ve domates ince kıyılır. Kıymaya karıştırılır. Baharat da ilave edilerek yoğrulur. Fırına gönderilerek lahmacun yaptırılır. (1 kişilik yemek 427 kalori)

read more

Tatar Böreği 0 yorum

Tatar Böreği
Erişte gibi yapılmasına rağmen börek olarak anılmaktadır. Bunun nedeni yufka ile yapılmasıdır.
MALZEME: (10 kişilik)
-1 kg. un
-5 yumurta
-Su
-3 diş sarımsak
-750 gr. yoğurt
-125 gr. sadeyağ
-Kırmızıbiber
-Tuz
YAPILIŞI:
Bir kilo unun içine 5 yumurta ve tuz konulur. Su da İlave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Hamurlar mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılır. Bıçak sırtı kalınlığında yufkalar açılır. Küçük kareler halinde kesilir. Tuzlu suda haşlanır. Süzülür. Başka bir yerde sosu hazırlanır. Bunun için sarımsaklar dövülerek yoğurda ilave edilir. Haşlanmış hamurun üzerine dökülür. Servis yapılacağı zaman üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirilir. (1 kişilik yemek 590 kalori)

read more

24 Temmuz 2010 Cumartesi

Kibe Kudur 0 yorum

24 Temmuz 2010 Cumartesi |
Kibe Kudur
MALZEME: (6 kişilik)
-2 yemek kaşığı sadeyağ
-2 soğan
-4 su bardağı su
-2 su bardağı pilavlık bulgur
-Nane
-Kırmızı toz biber , tuz
YAPILIŞI:
Yağ tencejçde eritilir. Doğranmış soğan yağda öldürülür. Kaynar su ilave edilir. Sonra bulgur konulur. Tuz, nane, biber ilave edilerek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. (1 kiplik yemek 315 kalori)

read more

Pirinç Pilavı 0 yorum

Pirinç Pilavı
MALZEME: (6 kişilik)
-2 su bardağı pirinç
-3 su bardağı et suyu
-2 yemek kaşığı sadeyağ
-Tuz
YAPILIŞI:
Pirinç yıkandıktan sonra üzerine biraz tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilir. Su soğuyuncaya kadar bir süre bekletilir. Süzülür. Kaynamış olan et suyuna ilave edilir. Pirinçler kaynamaya başlayınca hafif ateşe alınır. Tavada yağ kızdırılır ve üzerine dökülür. 15-20 dakika dinlendirilir. (1 kişilik yemek 385 kalori)

read more

Livinç (Pancar) Aşı 0 yorum

Livinç (Pancar) Aşı
MALZEME: (6 kişilik)
1/2 kg. kuşbaşı et
2 yemek kaşığı sadeyağ
1 soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1/3 su bardağı nohut
1 su bardağı dövme
1 kg. ıspanak
Sumak suyu
Tuz
YAPILIŞI;
Et tencerede suyunu çekinceye kadar pişirilir. Yağ ve doğranmış soğan ilave edildikten sonra salça, bir gün önceden ıslatılmış nohut ve dövme katılarak bol suda pişirilir. Tuzu serpilir. Dövme, nohut ve et piştikten sonra, ıspanak İlave edilir. Sumak suyu konulur. Kapağı kapatılarak pişirilir. (1 kişilik yemek 435 kalori)

read more

Yerelması Yemeği 0 yorum

Yerelması Yemeği
MALZEME: (6 kişilik)
-1/2 kg. et
-Sadeyağ
-1 soğan
-1 yemek kaşığı domates salçası
--1 kg. yerelması
-Tuz,
-Karabiber
YAPILIŞI:
Et yıkanır. Ateşe konur. Suyunu çektikten sonra yağ ve doğranmış soğan ilave edilir. Birlikte biraz pişirilir. Sonra salça eklenir. Su konularak etler pişinceye kadar kaynatılır. Tuzu konur. Yerelmaları soyulur. Yıkanır. Yemeğe ilave edilerek pişirilir. (1 kişilik yemek 347 kalori)

read more

Keme (Yer Mantarı) 0 yorum

Keme (Yer Mantarı)
Keme; yumru biçiminde ve kahverengi olup, ilkbaharda yağmurlardan sonra, toprak üstüne çıkan bir mantar türüdür.Bu mantardan çeşitli yemekler yapılmaktadır.
lik)MALZEME: (6 kişi
1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı sadeyağ
1 kg. keme
Tuz
YAPILIŞI:
Kuşbaşı kuzu eti biraz su ve biraz yağla birlikte pişirilir. Temizlenmiş ve doğranmış keme eklenir, yumuşayana kadar pişirilir. Sıcak olarak yenilir. (1 kişilik yemek 290 kalori)

read more

23 Temmuz 2010 Cuma

Kıymalı Pırasa 0 yorum

23 Temmuz 2010 Cuma |
Kıymalı Pırasa
MALZEME: (6 kişilik)
1 soğan
1/2 kg. kıyma
Sadeyağ
Salça
1 kg. pırasa
2yemek kaşığı pirinç
Limon suyu
2 küp şeker
Tuz
YAPILIŞI:
Tencereye ince doğranmış soğan, kıyma ve bir kaşık yağ konularak karıştırılır. Salça ilave edilir. Biraz pişirildikten sonra doğranmış ve yıkanmış pırasa eklenir. Pirinç, tuz, limon suyu ve şeker ilave edilerek pişirilir. (1 kişilik yemek 350 kalori)

read more

Ekşili Kıymalı Ispanak 0 yorum

Ekşili Kıymalı Ispanak
Ispanak etsiz de aynı şekilde pişirilmektedir.
MALZEME: (6 kişilik)
-1 soğan
-1/2 kg. kıyma
-Sadeyağ
-Salça
-2 kg. ıspanak
-2 yemek kaşığı pirinç
-Limon suyu,
-Tuz
YAPILIŞI:
Tencereye ince doğranmış soğan, kıyma ve bir kaşık yağ konularak karıştırılır. Salça İlave edilir. Biraz pişirildikten sonra yıkanmış ıspanaklar ayıklanır, doğranır. Etin üzerine konulur. Pirinci eklenir. Tuz ve limon ilave edilerek pişirilir. (1 kişilik yemek 385 kalori)

read more

Kabak Çırtması 0 yorum

Kabak Çırtması
Sevilerek yenilen çok hafif bir yemektir,
MALZEME: (6 kişilik)
-1 kg. kabak
-1 soğan
-1 yemek kaşığı sadeyağ
-Karabiber
-Kırmızı pul biber
-Tuz
YAPILIŞI:
Kabakların kabuklan kazınarak küçük küp şeklinde doğranır. Küçük doğranmış soğan tencereye konularak yağ ile hafif pişirilir. Kabaklar ilave edilir. Kabaklar suyunu verince tuzu serpilir. Hafif ateşte pişirilir. Üzerine karabiber, kırmızıbiber İlave edilerek yenir.
Bazı kimseler çırtmanın üzerine ince kıyılmış maydanoz da koymaktadırlar. (1 kişilik yemek 65 kalori)

read more

Güveç 0 yorum

Güveç
Evde fırın olmadığı zamanlar güveçler çarşı fırınlarında pişirilirdi. Kanımca lez¬zeti farklı olurdu.
MALZEME: (12 kişilik)
2 kg. domates
2 kg. kemikli kuzu eti
1 adet patlıcan
8-10 tane yeşil biber
10-15 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sadeyağ
Tuz
YAPILIŞI:
Toprak güveç kabına domatesin yarısı doğranır. Et yıkanır. Doğranmış domatesin üzerine konur. Kalan domatesler etin üzerine ilave edilir. Bunun üzerine kuşbaşı
doğranmış patlıcan, biber, sarımsak ve tuz konur. Bir kaşık yağ ilave edilerek güvecin kapağı kapatılır. Fırına verilir. (1 kiplik yemek 510 kalori)

read more

22 Temmuz 2010 Perşembe

Çelem Çükündür Meftunesi 0 yorum

22 Temmuz 2010 Perşembe |
Çelem Çükündür Meftunesi
MALZEME: (6 kişilik)
-1/2 kg. çükündür (pancar)
-1/2 kg. çelem (şalgam)
-1 kg. döş kısmından koyun eti
-Salça
-Sumak
-Sarımsak
-Tuz
YAPILIŞI:
Çelem ve çükündür doğranır. Ayrı ayrı haşlanır. Suları dökülür. Ete salça ilave edilerek kavrulur. Üzerine çelem ve çükündür ilave edilir. Üzerini örtecek kadar yan yarıya sumak suyu ile sulandırılmış su ilave edilir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yenileceği zaman sarımsak ilave edilir. (1 kişilik yemek 530 kalori)

read more
Hıyar Meftunesi
MALZEME: (6 kişilik)
-1 kg. yağlı kemikli koyun veya kuzu eti
-1 kg. taze veya kurutulmuş hıyar
-3-4 adet domates
-3 su bardağı sumak suyu
-Sarımsak, tuz
YAPILIŞI:
Et pişirilir. Hıyarın içi çıkarılarak kuşbaşı doğranır. Etin üzerine atılır. Domatesler doğranır. 10 dakika pişirilir. Daha sonra üç bardak sumak suyu ilave edilerek pişirilir. Yenileceği zaman sarımsak ilave edilir. (1 kişilik yemek 500 kalori)

read more

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Hırçikli Meftune 0 yorum

19 Temmuz 2010 Pazartesi |
Hırçikli Meftune
Patlıcanlar dolmalık olarak kurutulduğu zaman kesilen koçanları atılmaz. Onlar da kurutulur. Kışın kurutulmuş olan dolmalık patlıcanların koçanlarından meftune yapılmaktadır. Buna "hırçikli meftune" denir. Eski, bir şeye yaramayan paçavralara "hırçik" denilir. Dolma başları da atılacak kısımlar olmasına rağmen kullanılması bu isimle anılmasının nedenidir.
MALZEME: (6 kişilik)
1/2 kg. kurutulmuş dolmalık patlıcan koçan
750 gr. yağlı kemikli koyun eti
Birer avuç kurutulmuş domates ve kurutulmuş biber
2 yemek kaşığı domates salçası
Sumak suyu
Sarımsak
Tuz
YAPILIŞI:
Kurutulmuş koçanlar önceden sıcak suda haşlanır. Sonra tencerede biraz pişirilmiş koyun etinin üzerine ilave edilir. Domates ve biberler de ilave edildikten sonra, yeterli miktar su ve salça ile pişirilir. Piştikten sonra, sumak suyu ilave edilir. Sarımsak genelde yenileceği zaman ilave edilmektedir. (1 kişilik yemek 390 kalori)

read more

Etsiz Bamya 0 yorum

Etsiz Bamya
MALZEME: (6 kişilik)
Sadeyağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 kg. bamya Limon veya limontuzu
Tuz
YAPILIŞI:
Yağ, doğranmış soğan ve salça rencereye konur. Soğanlar pembeleşince ayıklanmış bamyalar ilave edilir. Bir diş limontuzu atılarak pişirilir, Limontuzu yerine limon suyu da kullanılmaktadır. (1 kişilik yemek 67 kalori

read more

Etli Taze Bamya 0 yorum

Etli Taze Bamya
MALZEME: (6 kişilik)
1/2 kg. koyun eti
Sadeyağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 kg. bamya
Limon veya limontuzu
Tuz
YAPILIŞI:
Et yıkanarak tencereye konur. Suyunu çektikten sonra yağ, doğranmış soğan ve salça ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Et piştikten sonra bamyanın tepe kısmı huni şeklinde alınarak ayıklanır. Etİn üzerine bamya İlave edilir. Bir diş limontuzu atılarak pişirilir. Limontuzu yerine limon suyu da kullanılmaktadır. (1 kişilik yemek 239 kalori)

read more

18 Temmuz 2010 Pazar

18 Temmuz 2010 Pazar |
GRİ ALTIN SAP
NOT Gri altın sap, boyacı otu, tarla altın sapı ve sarı altın sap diye de adlandırılır ve özellikle gaz giderici ve terletici olarak tedavi edici

ımaçlarla da kullanılır. Rengi grimsi yeşil veya zeytin yeşilidir, gövdesi :üylüdür ve kaba yaprakları altta kaşıgımsı, büyük, dişli ve saplıdan daha mkarda daha küçük, bütün ve kavrayıcıya değişir. Sançiçekler büyük, iç, tek taraflı bir birleşik salkımda açarlar.

read more

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Yumurtalı Ağbandır 0 yorum

17 Temmuz 2010 Cumartesi |
Yumurtalı Ağbandır
Ağbandır 30 santim uzunluğunda, kök kısmı beyaz, üst kısmı yeşil olan yabani bir bitkidir. Yumurtalısından başka haşlaması, kızartması ve yoğurtlusu da yapılır.
MALZEME: (6 kişilik)
-3 deste ağbandır
-3 yumurta
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Tuz
YAPILIŞI:
Ağbandır ayıklanarak 2 santimetre uzunluğunda doğranır. İyîce yıkandıktan sonra az suda haşlanır. Yumurtalar çırpılarak kızgın yağda pişirilir. Haşlanmış ağbandır ilave edilerek kavrulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilerek de yenilmektedir. (1 kişilik yemek 175 kalori)

read more

Yumurtalı Pırpırım 0 yorum

Yumurtalı Pırpırım
Yabani semizotuna pırpırım denir.
MALZEME: (6 kişilik)
-1demet pırpırım (yabani semizotu)
-3 yumurta
-2yemek kaşığı tereyağı
-Tuz
YAPILIŞI:
Semizotu temizlenip doğranır ve az suda haşlanır. İyice sıkılır. Yumurtalar çırpılarak kızgın yağda pişirilir. Haşlanmış semizotu ilave edilerek kavrulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilerek de yenilmektedir. (1 kişilik yemek 164 kalori

read more

16 Temmuz 2010 Cuma

Kıymalı Yumurta 0 yorum

16 Temmuz 2010 Cuma |
Kıymalı Yumurta
MALZEME: (6 kişilik)
-250 gr. kıyma
-1-2 adet soğan
-1-2 adet yeşil biber
-1 yemek kaşığı sadeyağ
-1 yemek kaşığı domates salçası veya 2 adet domates
-6 adet yumurta
-Tuz
-Karabiber
YAPILIŞI:
Kıyma, soğan, biber ve yağ orta ısıda bir ateş üzerine konur. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirilir. Salça veya domatesler ilave edilerek de pişirilir. Tuz ve karabiber serpilir. Yumurtalar aralıklar açılarak kırılır. Kapak kapatılır. Yumurtalar pişince sıcak olarak servis yapılır. (1 kişilik yemek 215 kalori

read more

Soğanlı Mıhlama 0 yorum

Soğanlı Mıhlama
MALZEME: (6 kişilik)
5adet büyük boy soğan
6yemek kaşığı sadeyağ
1 1/2 su bardağı su
6 adet yumurta
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Soğanlar soyulur. 2-3 milimetre kalınlıkta yarım daire şeklinde doğranır. Yağ, soğan ve tuz yayvan bir tencereye konulup kapağı kapatılır. Kısık ateşte ara sıra karıştırılarak 15 dakika kadar Öldürülür. Su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Karabiber katılır. Karıştırılır. Düzgün bir şekilde tencereye yayılır. Üzerinde altı oyuk açılarak yumurtalar kırılır. Kapak kapatılır. 5 dakika kadar pişirilir. (1 kişilik yemek 286 kalori)

read more

Menemen 0 yorum

Menemen
MALZEME: (6 kişilik)
-1 adet soğan
-2-3 yeşil biber
-2 yemek kaşığı sadeyağ
-2 adet domates
-6 adet yumurta
-Tuz
-Karabiber
YAPILIŞI:
Geniş bir kaba ince doğranmış soğan ve biber konularak yağla birlikte hafif kavrulur. Domatesler ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Sonra yumurtalar kırılır. Karıştırılarak yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirilir. (1 kişilik yemek 189 kalori)

read more

15 Temmuz 2010 Perşembe

İçsiz Bulgur Köftesi 0 yorum

15 Temmuz 2010 Perşembe |
İçsiz Bulgur Köftesi

MALZEME: (8 kişilik)
1/2 kg. çiğ köftelik yağsız sinirsiz kıyma (2 kez çekilmiş)
3su bardağı ince köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber Kişniş
4 adet büyük soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz
YAPILIŞI:
İki kez çekilmiş yağsız kıyma, bulgur, baharat, İncecik kıyılmış soğan ve maydanoz biraz su ile karıştırılır. Tuzu serpilir. Biraz bekletilir. Birkaç dakika kadar iyice yoğrulur. Sonra, büyüklüğünü ne kadar düşünüyorsak, o kadar büyüklükte parçalara ayrılır. Elde yassı, yuvarlak duruma getirilir. Köftenin büyüklüğü bir tabağın büyüklüğü kadar olabilir. Haşlanarak veya yağda kızartılarak yenir. (1 kişilik yemek 510 kalori)

read more

Mercimek Köftesi 0 yorum

Mercimek Köftesi

MALZEME: (6 kişilik)
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince köftelik bulgur
Kırmızıbiber, karabiber, kişniş
1 adet kuru soğan
Sadeyağ
250 gram ince kıyılmış taze soğan
250 gram ince kıyılmış maydanoz
Tuz
YAPILIŞI:
Kırmızı mercimek bir tencerede çorba haline gelinceye kadar iyice pişirilir. Sıcak
iken üzerine bulgur, tuz, kırmızıbiber, karabiber ve kişniş ilave edilerek karıştırılır. Bazı kimseler kişniş koymazlar. Suyunu çekip katılaşıncaya kadar dinlendirilir. Bir tavada kıyılmış kuru soğan yağ içinde Öldürülür. Köftenin üzerine dökülerek yoğrulur. Sonra taze soğan ve maydanoz ilave edilerek sıkım haline getirilir. (1 kiplik yemek 589 kalori)

read more

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Patlıcanlı Tencere Kebabı 0 yorum

14 Temmuz 2010 Çarşamba |
Patlıcanlı Tencere Kebabı
MALZEME: (6 kişilik)
3-4 adet sivri biber
5-6 yemek kaşığı sadeyağ
750 gr. kuşbaşı koyun eti
2adet domates
1 kg. patlıcan
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Biberler doğranır. Yağda biraz öldürülür. Üzerine et, domates, karabiber ve tuz eklenir. Pişmeye bırakılır. Patlıcanlar çizgili bir şekilde soyulur. Kızartılır. Etler piştikten sonra yemeğe ilave edilir. Biraz daha pişirilir. (1 kişilik yemek 359 kalori)

read more

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Rulo Dilim Börek: 0 yorum

12 Temmuz 2010 Pazartesi |
- Rulo Dilim Börek:

-Malzemeler :

-3,5 Su Bardağı. Söke Unu
-1/2 Paket Yaşmaya
-Bir Tatlı Kaşığı Tuz
-1/2 Çay Bardağı. Zeytinyağı
-Alabildiği Kadar Ilık Su katalım
-Arasına Sürmek İçin:
-İki Çorba Kaşığı. Tereyağı
-İç Harcı İçin:
-Biraz Beyaz Peynir
-Biraz Kaşar Peyniri
-Biraz Tulum Peyniri
-Biraz Maydanoz
-Biraz Dereotu
-Üzeri İçin:
-Yeterince Yumurta
-Biraz Çörek Otu
-Biraz Susam

Hazırlanışı

Unu karıştırma kabına katınız. Ortasını açın ve yaşmayayı katınn. Üstüne zeytinyağını dökün. Tuzunu serpin. Ortasından karıştırmaya başlayın. Azar azar ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Unlayarak merdaneyle iyice açınız. Üzerine tereyağı sürünüz ve elinizle çekiştirerek açınız. İç harcı için; peynirleri karıştırma kabında karıştırınız. Dereotunu ve maydanozu ince ince kıyınız ve peynirlerle karıştırınız. Açtığınız hamurun içine iç harcı katınız. Rulo şeklinde sarınız ve elinizle çekerek uzatınız.

Baştan başa üzerine yumurta sarısı sürünüz. Çörekotunu ve susamı serpiniz. istediğiniz büyüklükte dilimler halinde bölünüz. Yağlanmış fırın tepsisine diziniz. Bir süre mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin

read more

Makarnalı Tavuk Suyuna Çorba: 0 yorum

-Makarnalı Tavuk Suyuna Çorba:
-Malzemeler :
-Dört Su B. Organik Tavuk Suyu
-Bir Su Batdağı. Minik Makarna
-Bir Kırmızı Biber
-Bir Havuç
-Bir Tutam Maydanoz
-Bir Limon
-Tuz
-Su

Hazırlanışı

Havucu soyalım ve rendeleyelim. Kırmızı biberi ince ince kıyalım. Tencereye ayçiçekyağı koyalım ve önce biberi,sonrada havucu koyarak kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca makarnasını katınız.
Makarna haşlanmaya başlayınca ılık suyu katın. Tuzunu katın. İçine 1 limon suyunu sıkın. Altını kapattıktan sonra üzerine doğranmış maydanoz ekeleyerek servis ediniz.
Afiyet olsun.

read more

10 Temmuz 2010 Cumartesi

Keçi Boynuzu 0 yorum

10 Temmuz 2010 Cumartesi |
KEÇIBOYNUZUNUN
. Keçiboynuzu tohumu yüzyillarca elmas ölçmek için kullanilmiştır.
Elmaslar keçiboynuzu tohumu ile tartilarak satılır.
Bu yüzden keçiboynuzu, kirat ya da karat denilen ölçüye adını vermiştir.

"Keçiboynuzu çekirdegi dogada agirligi degismeyen bir tohumdur.Tüm tohumlu bitkilerden yalnız keçiboynuzu uzun zaman suda bekletildikten sonra filiz verebilir. Bu hem çok kurudugu ve meyvesinden çiktiktan sonra son ve sabit agirligini aldigi içindir hem de içine su alma olasiligindan çok az ve çok uzun zaman bagli oldugu içindir.
Bu nedenle Araplar, Selçuklular ve Osmanli döneminde agirlik ölçüsü olarak kullanilmistir...4 tanesi
bir dirhem eder. Dirhem degismekle birlikte üç gr. agirliigi temsil etmektedir...
Satici iki dirhemlik bir sey satarken (sekiz çekirdek), eger lütfedip bir çekirdek fazla tartarsa, bu malı alan kimsenin itibarini gösterir.
Olagandan fazla giyinip, süslenen kişilere de "iki dirhem bir çekirdek" denmesi
bundan kaynaklanmaktadir."

read more

Füme Alabalık Ruloları 0 yorum

Füme Alabalık Ruloları
(4 kişilik)
-115 gr. füme alabalık (4 büyükçe dilim)
-1/2 çay kaşığı toz jelatin
-115 gr.az yağlı krem peynir
-1/2limon kabuğu rendelenmiş
-Bir çorba kaşığı limon suyu
-Bir çorba kaşığı yağsız mayonez
-İki çorba kaşığı hindistancevizi
-Bir çorba kaşığı dereotu veya rezene, taze doğranmış
-Yeni çekilmiş karabiber
Dereotu ve limon dilimleri( süslemek için)
Küçük bir kapta jelatini iki çorba kaşığı suda eritelim beş dakika kadar emmesini bekleyiniz. Peynirini süzünüz ve iyiden iyiye karıştırınız.
Yarısına kadar sıcak suyla doldurduğunuz tencerenin içine jelatinin olduğu kâseyi yerleştirin. Kısık ateşle jelatini tamamen eriyene dek ısıtın. Fazla pişirmeyiniz. Kâseyi tencereden çıkarıp soğumaya bırakın. Jelatinle peyniri iyice karıştırın. Limon kabuğunu, limon suyunu, mayonezi, taze otları ve karabiberi de ilave ederek krema kıvamına getirin. Üzerini kapatıp buzdolabında bir saat civarında soğumaya bırakınız.
Balık dilimlerini iki parçaya bölünüz ve karabiberlede tatlandırınız. Parçaların her birine eşit oranda kremi karıştırmadan koyarak dikkatlice rulo halinde sarın. Soğumaya bırakınız. Afiyet olsun.
Dereotu ve limon dilimleriyle servise hazırlayın.

read more

Şehriye Çorbası 0 yorum

MALZEME: (6 kişilik) 6 bardak su
-Bir yemek kaşığı sıvıyağ
-İki tane domates veya bir kaşık domates salçası
-Üç yemek kaşığı arpa şehriyesi
-Maydanoz
-Tuz
YAPILIŞI:
Su ve sıvıyağ tencereye koyularak. Domatesleri rendelenerek veya domates salçası suya ilave edilir. Su kaynayınca şehriye ilave ediniz. Şehriyeler pişinceye dek kaynatınız. Ateşten indirildikten sonra ince ince doğranmış maydanoz ilave edilir. (1 kişilik çorba 160 kalori)

read more

Şiş Kebap 0 yorum

ŞİŞ KEBAP

-MALZEME: (6 kişilik)
-Bir kg. koyun budu
-Üç Tane orta boy soğan
-İki kaşık domates salçası
-Üç adet orta boy domates
-Altı adet orta boy yeşil biber
-Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Et 2 santimetreküp büyüklükte doğranır. Soğanları soyarak, yıkanır ve rendelenir. Suyu süzülür. Salça, tuz, karabiber ilave edilerek karıştırılır. Etle harmanlanır. Domates ve yeşil biberler de yıkanır. 2 santimetreküp irilikte doğrayınız. Şişlere sırasıyla bir et, domates, biber geçirilir. Kömür ateşi veya elektrikli ızgara üzerinde pişirilir. Hemen servis yapılır. (1 kişilik yemek 530 kalori)

read more

İncir Hoşafı 0 yorum

İNCİR HOŞAFI
HALZEME:
-18 Tane kuru incir
-6 bardak ılık su
-15 tane karanfil
-100 gr. kabuklarından temizlenmiş badem
-2 Bardak toz şeker
YAPILIŞI:
Kuru incir saplarının üst kısımlannı kesmemiz lazım önce. Bildiği­niz, sert kısımlarını yani. İncirleri birkaç yerinden bir bı­çakla delinir. Ilık suda bir gece bekletilerek incirler, delindikleri için daha güzel yumuşarlar. Sabah, incirleri sudan alınız. İçlerine isteğe göre bademler yerleştiriniz. Aynı şeyi, aynca kaynatılmış ka­yısılarla da yapmak mümkündür. Badem incir kompostosuna ayn bir serinlik verdiği için ben tercih ediyorum.Şimdi sıra gece incirleri ıslattığı­mız suya geldi . Bu suya iki su bardağı şeker ilave edelim, bir taşımlık kadar kaynatılır. İncirleri servis edeceğiniz tabaklara yerleştirip şerbetini eşit miktarda ilave ediniz. Birer parça sap tarçınla süsleyebileceğiniz incir hoşafınız, iyice soğuduktan sonra çok leziz olacaktır. Afiyet olsun.

read more

Meyve Hoşafı 0 yorum

MEYVE HOŞAFI
-MALZEME:
-Bir bardak kuru kayısı
-Bir çay bardağı kuru erik
-Bir çay bardağı kuru üzüm
-Altı bardak su
-Bir bardak şeker
-İki Elma
-Dört karanfil
-Bir Nar
YAPILIŞI:
Kuru meyveler güzelce yıkadıktan sonra, ayrı ayrı kaplarda geceden ıslatılır. Büyük olan meyveleri ıslatmadan önce uygun büyüklükte doğranmalıdır. Su ile şeker karıştırılarak, içine akşamdan ıslattığı­mız meyveler eklenir, 15 dakika kadar kaynatılır sonra meyvelerin yumuşaklığını kontrol ediniz. Yumuşamış olan meyvelere soyup dilimlenmiş elmaları ekleyiniz. 7-8 dakika daha kaynatınız hoşafa karanfil eklenerek ocaktan alınır. Kâselere servis edilir. Soğuduktan sonra kâselere birer avuç nar tanesi ekelenir. Arzu edi­lirse karanfiller yine çıkarılabilir.

read more

Vişne Hoşafı 0 yorum

VİŞNE HOŞAFI
MALZEME:
Bir kg. vişne
Beş bardak su
İki bardak şeker
1/2 limonun suyu
YAPILIŞI
Vişnelerinizi alıp, saplarını koparın lütfen. Tencereye koydu­ğunuz vişnelere biraz su,bir miktarda şeker ve limon suyunuda ilave edip kaynatmaya başlayaın. Çok köpürmüyor aslında vişne, eğer olursa da, köpüğü­nü alınız. Yirmi dakika civarında kaynattığınız vişneleri ocaktan alarak, kâselere bölelim. Soğuk servis edebiliriz.
Ben vişne kompostosunu, dondurma kadehlerine koyarım, içine de bir miktar buz. Ve dondurma kaşığıyla yiyorum tatlımı. Hat­ta misafirlerim de, dondurma kadehinde vişne kompostomu seve­rek afiyetle yiyorlar.

read more

4 Temmuz 2010 Pazar

Et Kızartma 0 yorum

4 Temmuz 2010 Pazar |
Et Kızartma

MALZEME: (8 kişilik)
1 kg. koyun eti
1 adet soğan
1 yemek kaşığı yoğurt
Kızartmak için yağ
2 yemek kaşığı sadeyağ
1/2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Hayvanın incik ve but tarafından alınan et iyice yıkanır. Tencereye konulur. Soğan doğranır. Etin üzerine ilave edilir. Etler yoğurt, tuz ve karabiberle iyice ovulur. Tavada kızartılır. Başka bir tavada 2 kaşık yağ, un ve domates salçası birlikte kavrulur. Sıcak su ilave edilir. Kaynadıktan sonra tel süzgeçten geçirilir. Bu su etlerin üzerine ilave edilir. Hafif ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (1 kiplik yemek 355 kalori)

read more

Kavurma Et (Sac Kavurma) 0 yorum

Kavurma Et (Sac Kavurma)
MALZEME: (6 kişilik)
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı sadeyağ
Tuz YAPILIŞI:
Kuzu eti küçük doğranarak bir tencerede veya sacda suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Tuz ilave edilir. Kendi yağında veya bir kaşık yağ ilave edilerek kavrulur. Ya sade veya sarımsaklı yoğurt ilave edilerek yenilir. (1 kişilik yemek 353 kalori)

read more

Patlıcanlı Tencere Kebabı 0 yorum

Patlıcanlı Tencere Kebabı
MALZEME: (6 kişilik)
-3-4 adet sivri biber
-5-6 yemek kaşığı sadeyağ
-2 adet domates
-1 kg. patlıcan Kızartmak için sıvı yağ Tuz
-Karabiber
YAPILIŞI:
Biberler doğranır. Yağda biraz öldürülür. Üzerine et, domates, karabiber ve tuz eklenir. Pişmeye bırakılır. Patlıcanlar çizgili bir şekilde soyulur. Kızartılır. Etler piş­tikten sonra yemeğe ilave edilir. Biraz daha pişirilir. (1 kişilik yemek 359 kalori)

read more

Yayla Çorbası 0 yorum

Yayla Çorbası
MALZEME: (6 kişilik)
-1 su bardağı yoğurt
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı yağ
-5 su bardağı su
-Tuz,
-nane
YAPILIŞI:
Yoğurt ve un çatalla karıştırılır. Yağ ilave edilir. Karıştırılır. Azar azar su ilave edi­lerek karıştırılır. Sonra istenilen koyuluğa gelinceye kadar kaynatılır. Üzerine nane konularak servis yapılır. (1 kişilik çorba 137 kalori)

read more

3 Temmuz 2010 Cumartesi

Tarhana Çorbası 0 yorum

3 Temmuz 2010 Cumartesi |
MALZEME: (6 kişilik)
1/2 su bardağı tarhana
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
Vı tatlı kaşığı kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Tarhana su ile ezilir. Tuzu ilave edilir. 10 dakika kadar kaynatılır. Yağ eritilir. Nane ve kırmızıbiber ilave edilir. Karışım çorbanın üzerine gezdirilir. (1 kişilik çorba 88 kalori)

read more

Un Çorbası 0 yorum

Un Çorbası

MALZEME: (6 kişilik)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sadeyağ
6 su bardağı su veya et suyu
Tuz
Kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Un yağ ile tencereye konulun Un hafif sararıncaya kadar ateşte kavrulur. Ateşten alınarak üzerine yavaş yavaş su ilave edilir. Un su ile ezildikten sonra, tekrar ateşe konur. Suyun hepsi ilave edilir. 10-15 dakika kadar pişirilir. Koyulaşınca ateşten




indirilir




Sade olarak yenildiği gibi, üzerine yağ içinde eritilmiş kırmızıbiber gezdirilerek de yenilmektedir. (1 kişilik çorba 92 kalori)

read more

Domatesli Pirinç Çorbası 0 yorum

Domatesli Pirinç Çorbası

MALZEME: (6 kişilik)
6 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı sadeyağ
2 adet domates
6 yemek kaşığı pirinç
Maydanoz
Tuz YAPILIŞI:
Su, yağ bir tencereye konur. Domatesler çok küçük doğranarak ilave edilir. Su kaynaymca pirinç ilave edilir. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ateşten indirildikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz veya biberli yağ gezdirilebilir. (1 kiplik çorba 115 kalori)

read more

Kırmızı Mercimekli, Pirinçli, Kavurmalı Çorba 0 yorum

Kırmızı Mercimekli, Pirinçli, Kavurmalı Çorba

MALZEME: (6 kişilik)

-1 yemek kaşığı sadeyağ
-250 gram kavurma
-Birkaç tane küçük kuru soğan
-1 su bardağı kırmızı mercimek,
-1 fincan pirinç
-6 su bardağı su
-Tuz
YAPILIŞI:
Yağ ve kavurma tencereye konur. Küçük soğanlar ayıklanır, bütün olarak ilave edilir. Soğanlar yumuşamaya başlayınca mercimek, pirinç ve su ilave edilir. Ezilinceye kadar orta hararette pişirilir. Eğer kavurma yağlı ise yağ konulmayabilir. (1 kişilik çorba 585 kalori)

read more

Bütün Mercimek Çorbası 0 yorum

Bütün Mercimek Çorbası
Çekilmemiş yeşil mercimeğe yörede "bütün mercimek" denir.
MALZEME: (6 kişilik)
1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı sadeyağ
10 su bardağı sıcak su
1 su bardağı nohut
2 su bardağı bütün mercimek
1 su bardağı dövme
Tuz
Kırmızıbiber
Kişniş

YAPILIŞI:

Soğan doğranır. İki kaşık yağda hafif pişirilir. Üzerine 10 bardak kadar sıcak su ilave edilir. Nohut, mercimek ve dövme yıkandıktan sonra ilave edilir. Taneler iyice yumu­şayıncaya kadar pişirilir. Suyu eksilirse sıcak su ilave edilebilir. Pişmesine yakın tuz, kırmızıbiber ve kişniş ilave edilerek ateşten indirilir. (1 kiplik çorba 495 kalori)

read more

Kırmızı Mercimek Çorbası 0 yorum

Kırmızı Mercimek Çorbası
MALZEME: (6 kişilik)
2/3 su bardağı kırmızı mercimek
6 su bardağı su
1 orta boy soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
Salça (isteğe göre)
Tuz YAPILIŞI:
Mercimek yıkanır. Su ile tencereye konur. Kaynamaya bırakılır. Soğan ince ince doğrandıktan sonra tuz ile birlikte kaynayan karışıma ilave edilir. Yaklaşık 30 daki­ka pişirilir. Yağ tavada eritilir. Eğer salça konulacak ise, salça yağa karıştırılır, çorba­ya ilave edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar pişirilir. İsteğe göre çorbaya un da ilave edilebilir. (1 kişilik çorba 134 kalori)

read more

,



diyet diyet

.

Son Eklenen Konular

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar