25 Ocak 2011 Salı

AK DOLMA

25 Ocak 2011 Salı |
AK DOLMA

MALZEMELER
Göçe (kırılmış buğday)
İnce bulgur
Nane
Sarımsak
Yoğurt
Yağ Pul biber tuz

YAPILIŞI
1 -Göçe (buğdayın kırılmış şekli), çok az miktarda ince bulgur (düğü), nane ve tuz sıcak suyla yoğrulur.
2 -Hazırlanan bu karışımdan kopartılan parçalar elde yuvarlanarak küçük parçalar haline getiri¬lir, bunlar kaynamış suda pişirilir.
3 -İçerisinde az miktarda su kalan bu yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt, bunun üzerine de yağda yakılmış pul biber döküldükten sonra servis
edilir


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar