23 Şubat 2011 Çarşamba

Kansere Karşı Mucize Besinler

23 Şubat 2011 Çarşamba |
1. ZERDEÇAL: Ağız, idrar torbası,mide, rahim ağzı, kalınbağırsak ve cilt kanserlerine karşı koruyucu olabiliyor.Günde 2 tatlı kaşığı tüketilmesi yararlı.
2. DUTSU MEYVELER: Ahududu, dut gibi meyveler ağız, yemek borusu ve kalınbağırsak kanserine karşı koruyucudur. Günde bir fincan tüketin.
3. SARIMSAK: Mide, kalınbağırsak, yemek borusu ve prostat kanserine karşı koruyucudur.Pişirilme, mikrodalga veya kurutmayla hazırlanan sanmsak ürünlerinde asıl yararlı madde olan alil sülfür bileşenleri azalır. Bu nedenle ideali çiğ tüketilmesidir.
4. SOYA: Soya ürünlerinin düzenli olarak tüketilmesiyle meme, rahim ve yumurtalık kanseri gibi kanserlerden korunma sağlanıyor. Uzakdoğu'da meme kanserinin az görülmesinin nedenlerinden biri soya ürünlerinin daha çok tüketilmesidir.
5. DOMATES: Likopen isimli madde içeren domates prostat, akciğer ve mide kanseri riskini azaltabiliyor. Pişmiş olarak tüketilmesi daha fazla yarar sağlıyor
6. MANTAR." Astragalus, reishi ve shitake başta olmak üzere çok sayıda mantar türü çeşitli kanserlerin görülme sıklığını azaltıyor.Bağışıklık sistemini uyaran beta glukan maddesi temel etkilidir.Bağışıklık sistemini uyarmak için gerekli doz
bilinmemekle birlikte üretici firmalar günde 50-1000 miligram beta glukan'ın aç karna alınmasını öneriyor.
7. ZEYTİNYAĞI: Dünyada son yıllarda önem kazanan sağlıklı besinlerin başında geliyor. Meme, yumurtalık, kalınbağırsak yemek borusu, mide ve akciğer kanserine karşı koruyucu olduğuyla ilişkili çok sayıda çalışma var.
8. UZUM: Kansere karşı koruyucu besinlerin başında geliyor.Kanserden koruyucu resveratrol maddesi üzüm kabuğunda bol bulunuyor. Üzüm çekirdeği ekstraktı da yararlı olan bir diğer besin takviyesidir.
9. YEŞİL ÇAY: Karaciğer, prostat, akciğer, pankreas,kalınbağırsak kanserine karşı koruyucu etkisi varAncak günde 5 fincandan fazla yeşil çay içilmemeli.
sebzeler

10 BROKOLİ: Kansere karşı en önemli koruyucu bitkilerdendir.Akciğer, kalınbağırsak, rahim, prostat, yumurtalık ve meme kanseri riskini azaltıyor. Asıl yararlı maddesi acı tadını veren sülfürofandur ve bu madde brokoli filizinde bol bulunur. Günde 1 yemek kaşığı brokoli alınması, haftada 1.5 kilo brokoli tüketilmesine eşdeğerdir. Taze veya dondurulmuş gıda halinde bekletilmeden tüketilmeli. Böylelikle besin değerini kaybetmez. Çiğ olarak veya buharda pişirilerek
tüketilmeli. Çiğ brokolinin tadı biraz acıdır. Acılığı,anti-kanser özellik taşıyan maddelerden kaynaklanır.
11) SARI KANTARON: Akciğer, beyin, idrar yolları ve idrar torbası, karaciğer, lösemi, meme, mide, rahim ağzı ve yumurtalık kanserlerine faydalıdır. Depresyon ve iltihabi
hastalıklann tedavisinde etkili olduğu gösterilmiş geleneksel tedavilerin başında gelir. Ayrıca, yorgunluk, uykusuzluk,ağrı, çocuklardaki gece idrar kaçırmalannda ve yarayerlerinin iyileşmesi için de kullanılır.
12)ZENCEFİL: Akciğer, kalınbağırsak, karaciğer, lenfoma, lösemi, malign melanom, meme, mide, pankreas ve yumurtalık kanserlerine faydalı. Zencefilin en sık görülen yan etkileri mide yanması ve dermatittir (egzama). Aşırı miktarlarda alınırsa merkezi sinir sistemini baskılayabilir ve kalpte ritim bozukluğuna neden olabilir. Pıhtılaşmayı azaltan ilaçlarla birlikte kullanılmamalı, kanamaya neden olabilir. Tansiyon düşürücü ilaçlarla kan şekerini azaltan ilaçlann etkisini artırabilir.
13)BİBERİYE: Akciğer, cilt, kalınbağırsak, lösemi ve meme kanserine faydalı. Aynca kansere karşı koruyucudur. Kanser gelişiminin önlenmesinde yararlı olduğu gösterilmiş bitkilerin başında gelir. Sıklıkla çay olarak kullanılabilir. 1 çay kaşığı kurutulmuş yaprak, 1 fincan kaynamış suda 15 dakika demlenerek tüketilir.
Kapsül olarak da günde 2-3 defa 400 miligram alınması yeterli.
14)NAR: Baş-boyun, kalınbağırsak, lösemi, meme ve prostat kanserlerine faydalı. Aynca kansere karşı koruyucudur. Nar, binlerce yıldır kullanılan bitkisel ürünlerin başında gelir. Günde 50 mililitre nar suyunun uzun süreli kullanılması ile yarar elde edilir.
15)ÇÖREKOTU: Akciğer, baş-boyun, kalınbağırsak, karaciğer,karın zan, lösemi, lenfoma, meme, pankreas, prostat ve yumuşak doku kanserlerine faydalıdır. Tansiyon düşürücü ve kan şekerini düşürücü etkilerinin olması nedeni ile şeker
ve tansiyon düşürücü ilaçlann etkisini artırabilir. Bölgesel uygulamalarda alerjik reaksiyon oluşabilir.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar