MALZEMELER
-Un, yağ, maya, şeker
-Sarımsaklı yoğurt
-Etin yumuşak olması için
haşlama suyunalimon suyu yada
sirke katın.
YAPILIŞI
1 -Un leğenlerde yoğrulduktan sonra yuvarlak bir şekilde açılır. Altına büyük taş yerleştirilmiş ve üzerinde daha önceden ateş yakılarak hamuru pişirecek derecede ısıtılmış olan ocağa konur.
2 -Bunun da üstüne sac konur ve sacın üzerine de tekrar ateş yakılır, pişmeye bırakılır. İyice piştikten sonra sacın altından çıkarılarak kapağı açılır. İçi iyice eşilir ve ayranla sıvanır.
3 -Daha sonra içinden çıkarılan ekmek parçaları ufalanarak tekrar içine doldurulur. 4 -Etrafına ayran, üzerine de kızartılmış tereyağı dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder