27 Şubat 2011 Pazar

Meme Dikleştirme

27 Şubat 2011 Pazar |
Meme Dikleştirme

İnsan vücudunun tüm yumuşak dokuları gibi meme dokusu da ilerleyen
yaşa paralel olarak sarkmakta ve gevşemektedir. "Pitoz" adı verilen bu durum yapısal özelliklere bağlı olarak bazı kadınlarda erken yaşlarda da görülebilmektedir.
Gebelik ve emzirme gibi meme hacmim kısa sürede çarpıcı olarak değiştiren olaylar bu süreçte etkili olmaktadır. Genellike sorun meme cildinde, içerideki meme dokusu hacmine orantısız bir şekilde gevşeme ve sarkma olmasıdır. Mevcut meme volümü de içinde bulunduğu cilt kılıfı ile birlikte aşağıya doğru kayar. Bu tür göğüslerde meme ucu kompleksi de ince uzun bir form almış olan deforme memenin alt ucuna doğru, meme altı oluğunu geçecek şekilde yer değiştirir. Sonuçta ortaya çıkan görüntü, modern kadını mutsuz etmekte ve daha diri, dik ve biçimli göğüslerin arayışına itmektedir.
Bu sorun "mastopeksi" adı verilen bir cerrahi girişimle çözülebilir. Mastopeksi uygulaması kabaca, yer değiştirmiş meme volümünün ve metne ucu kompleksinin olması gereken yere taşınması ve fazla cildin uzaklaştırılması işlemidir. Bu uygulamalar meme boyutunu büyütmeye veya küçültmeye yönelik işlemlerle kombine edilebilmekte, ve hastanın hem sarkma probleminden kurtarılması hem de dilediği boyutlarda göğüslere sahip olması sağlanabilmektedir.
Mastopeksi grubu operasyonlar basitten karmaşığa çok değişiklik gösterebilmekle beraber, genellikle bir gün hastane yatışı gerektirir.
İşlemi takip eden 6-7 gün içerisinde tam iyileşmeolmaktadır. Ancak göğüs dokusunun son biçimini alması yaklaşık bir yılı bulacaktır. Daha önceden meme operasyonu geçirmiş olan kişilerde de mastopeksi uygulamaları yapmak mümkündür.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar