MALZEME:
1 su bardağı aşurelik buğday
6 su bardağı su
YAPILIŞI:
Buğday iyice yıkandıktan sonra üzerine 3 bardak su ilave edilir. Üzerine temiz bir tülbent örtülerek bir gün bekletilir.
Ertesi gün süzülen buğdaylara, yeniden aynı miktarda su ilave edilir. Bir gün daha bekletilen buğday suyu süzülür. Kalan buğdaya yeniden su katılarak şıra elde edilir.
Buğday şırasının kanser önleyici etkisinden dolayı hazırladım ben.
İçerken üzüm şırası ekliyorum. Bu haliyle daha farklı bir lezzet kazanıyor.
Bu şıra, portakal suyu ve dilim portakalla servis edildiğinde de çok lezzetli ve hoş görünümlü bir içecek oluyor.
Sade tadı bozamsı olan şıra, soğuk servis ediliyor.
0 yorum:
Yorum Gönder