18 Haziran 2010 Cuma

Ratatuy Tarifi ve Yapılışı

18 Haziran 2010 Cuma |
Ratatuy Tarifi
(DÖRT kişilik)
-iKİ-tane patlıcan, soyulmuş
-Bir tane kırmızı soğan, dilimlenmiş
-Bir tane küçük yeşil biber, dilimlenmiş
-İki sap kereviz
-115 gram. mantar, dilimlenmiş
-İki diş sarımsak, dövülmüş
- Dört çorba kaşığı zeytinyağ
- 400 gr. konserve domates
- İki çorba kaşığı kapari
-Bir çay kaşığı kurutulmuş keklikotu
-Elli gram. zeytin
-İki çorba kaşığı üzüm sirkesi
- Elli gram. çamfistığı
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Patlıcanları 2,5 cm.’lik dilimler halinde doğrayıp, tuzlaym ve bir süzgeçte 30 dakika süzülmeye bırakın. Süzülmüş patlıcanları yıkayın sonra kâğıt peçeteyle kurulayınız.
Ayçiçekyağı bir tencerede ısıtın. Ortadereceli ateşte patlıcanları kavurun. Biraz rengi değişip yumuşayıncaya kadar çevirmeye devam ediniz. Patlıcanları bir kenara koyun. Tencereye sarmısağı, soğanı, biberi ve kerevizi koyup yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra da domatesleri, mantarı ve kaparileri ilave edin. Kısık ateşte domates sos pelteleşinceye kadar beş dakika pişmeye bırakın. Sos ve sirkeyi patlıcanların üstüne dökün, keklikotu ve zeytinleri de ekleyin.
Çok koyu olursa biraz su ilave ediniz onbeş dakika pişiriniz. Tuz ve karabiberle tatlandırın, çam fıstıklarıyla süsleyin.Afiyet olsun.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar