5 Haziran 2010 Cumartesi

CİLT RAHATSIZLIKLARI

5 Haziran 2010 Cumartesi |
CİLT RAHATSIZLIKLARI
Cilt de akciğer gibi insanın yaşamla ve çevresiyle iletişim ve ilişki kurmasını sağlayan bir organdır. Ancak cilt kişisel ilişkilerde fizilsel ve yakın bir iletişimle bağlantılıdır. Cilt rahatsızlıklarına sebep olan en önemli sebep, yakın ilişkilerimizde ve çocukluk dönemimizde yaşamış olduğumuz ciddi ve ağır ayrılıklardır. Ani bir ayrılık yaşayan kişilerde uçuk, egzama veya sedef hastalığının ortaya çıkması sıklıkla gözlemlenir.En sık rastlanılan cilt rahatsızlıklarının duygusal sebeplerini hep birlikte görelim:
AKNE

Yol açan zihinsel davranış kalıbı:
Üç tipik durumda gerçekleşir:
1.sevilen kişinin senden uzak durmasını hem istemek, hem de istememek "Lütfen bana dokunma".
2.kendi görünüşümüzden hoşlanmazsak "görünüşümden hoşlanmıyorum". Akne, ergenlik çağında sıklıkla ortaya çıkar, bunun sebebi, ergenlik çağındaki gencin kendi görünüşüne güven duymuyor olmasıdır.
Önerilen yeni davranış biçimi: Görünüşüne değer ver ve kendin olmaktan korkma.
3.şiddetli ve ani duygusal uyarılar.
Önerilen yeni davranış biçimi:
Ondan geçici olarak uzak durmak istediğini sevilen kişiye ifade et. Cildin akneyi ortaya çıkarmasının sebebi, yalnızkalma isteğini sözcüklere dökmemiş olmandır. Duygusal sorunumuza çözüm bulamadığımız takdirde bedenimizin bizim adımıza bir çözüm bulmaya çalıştığını unutma. Akne, çekici görünmememiz için iyi bir çözümdür. Diğer bir deyişle beden, "lütfen bana yaklaşma" şeklindeki dileğimizi yerine getirilmesini sağlar.
ÖNERİLER:

•Bir avuç balmumunu yıkayın, kurutun, bir kavanoza alın, içine 4 aspirin, 2 yemek kaşığı alkol ilave edin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp siyah bir poşete koyarak hava ve ışık almamasını sağlayın. 10 gün sonra bu karı-şımı sivilcelerin üzerine uygulayın.
•Yarım şişe maden suyuna 1 tatlı kaşığı kil ve 2 adet erimiş aspirin karıştırın. Sabah akşam yüzünüze sürün.
•Elma sirkesinin antiseptik özelliği olduğu için yarım fincan sirke ve eşit miktarda suyu karıştırıp temiz yüzünüzün akneü bölgesine sürün.
« Her gün bir patates haşlayıp elma sirkesine batırarak yiyin.
•Lahana, havuç, kabak, san biber yemelisiniz.
•Bir tutam sarı kantaronu suda kaynatılın, suyunu süzün, suyuyla cildinizi silin. Posasını akne üzerinde bekletin.
•Bir çay kaşığı antiseptik pudra, bir kapsül antibiyotik, bir çay kaşığı oksijenli suyu karıştırın. Akneye sürüp 15 dakika bekletin. Bunu 5 gün boyunca tekrarlayın.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar