26 Haziran 2010 Cumartesi

Vişne Şurubu

26 Haziran 2010 Cumartesi |
VİŞNE ŞURUBU

MALZEME:

1 feg. uişne

1 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

Vişneleri yıkayıp delikli süzgüye alıyoruz.

Üzerine şekeri serpi­yoruz. Şeker vişnelerin sulanmasını sağlıyor.

Bir gün boyunca viş­nelerin suyunun aşağıya çıkmasını bekliyor, gün boyunca ara ara elle oynanan, karıştırılan vişneler, akşam olunca süzülür.

Vişnele­rin suyunun tamamen alta geçmesi sağlanır.

Sonra, vişne suyu öl­çülür. Çıkan her bardak vişne suyuna, 1,5 katı şeker eklenir.

Şeker­lerin erimesi sağlanır. Eğer dipte erimeyen şeker kalmışsa kayna­maya bırakmadan, hafifçe ısıtılabilir.

Şurubumuz buzdolabında 1 yıl saklanabilir. İçerken iki parmak şurup, üzeri soğuk su alacak şekilde servis edilir.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar