MALZEME:
1 feg. uişne
1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Vişneleri yıkayıp delikli süzgüye alıyoruz.
Üzerine şekeri serpiyoruz. Şeker vişnelerin sulanmasını sağlıyor.
Bir gün boyunca vişnelerin suyunun aşağıya çıkmasını bekliyor, gün boyunca ara ara elle oynanan, karıştırılan vişneler, akşam olunca süzülür.
Vişnelerin suyunun tamamen alta geçmesi sağlanır.
Sonra, vişne suyu ölçülür. Çıkan her bardak vişne suyuna, 1,5 katı şeker eklenir.
Şekerlerin erimesi sağlanır. Eğer dipte erimeyen şeker kalmışsa kaynamaya bırakmadan, hafifçe ısıtılabilir.
Şurubumuz buzdolabında 1 yıl saklanabilir. İçerken iki parmak şurup, üzeri soğuk su alacak şekilde servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder