Malzemeler:
Dokuz güllaç yaprağı
Altı su bardagi süt
1/2 su bardağı tozşeker
Bir paket hazır sakizlı puding
İki kivi İki muz
Bir çay bardağı nar tanesi
Bir çay bardağı dövülmüş ceviz
TARİFİ:
Tencereye sütü koyup kaynatın. Şeker ilave edin karıştırarak ılımaya bırakınız. Büyükce bir tepsiye bir- iki kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini batırarak ıslatarak Yaprağı dikkatle alınız küçük bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak biçimde buruşturlarak yayın. Diğer güllaçları aynı biçimde hazırlayınız.
Sakızlı pudingi arta kalan sütile ambalajın üstündeki tarife göre hazırlayarak soğumaya bırakınız. Karıştırarak soğutunuz. Pudingi tabaklara eşit oranda paylaştırın sarkan kısımları iç kısma doğru kapatınız. Güllaçları servis tabağına ters çevirerek alınız. Üzerini dövülmüş ceviz ve nar tanelerini süsleyerek servis ediniz. afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder