MALZEME:
-1 kâse kuru uişne
-3 su bardağı su
-1 su bardağı şeker
-1 çay bardağı susam
-1 çay bardağı ceuiz
YAPILIŞI:
Kuru vişneleri akşamdan ıslattım. Sabaha suya koyup şekerle birlikte kaynattım. Bir yandan susamlanmı bir tavada güzelce kavurdum. Kavrulmuş susam şahane kokuyor. Susamlarımı robottan geçirdim. Aslında bu iş bakır havanda pek güzel yapılır. Cevizlerimi az iri kalacak şekilde kıydım.
Vişnelerim artık pişip, hoşaf kıvamına gelince, ocaktan aldım, soğumaya bıraktım. Servis ederken üzerine susam ve ceviz serptim. Unutmadan, kavrulup dövülmüş susam, içinde incir olan bütün hoşaflara çok lezzet katıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder