27 Haziran 2010 Pazar

Portakal Kabuğu Hoşafı

27 Haziran 2010 Pazar |
PORTAKAL KABUĞU HOŞAFI

MALZEMELERİ:

1 dizi kuru portakal kabuğu
1 su bardağı şeker
4 adet karanfil
Üzeri için 2 adet kuru kayısı

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI:
On gün gibi bir zamanda ağır ağır kuruyan kabukları alıp, kay­nar suya koyarak, 2 dakika kaynatıyoruz. Bu işlemi 4 defa tekrar ediyoruz. Aksi halde, portakal kabuğundaki kekre tad tatlımıza ge­çer, rahatsız edebilir.
Beşinci kaynatmamızda kabuklara şekeri de ekleyerek 7-8 dakika kaynatıyoruz. Ocaktan indirmeden 2 dakika önce karanfilleri ilave ediyoruz. Kâselere boşaltarak soğuk servis ettiğimiz hoşafımızdan karanfilleri alıp, üzerlerine incecik kayısı keserek süslüyoruz.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar