MALZEMELERİ:
1 dizi kuru portakal kabuğu
1 su bardağı şeker
4 adet karanfil
Üzeri için 2 adet kuru kayısı
YAPILIŞI - HAZIRLANMASI:
On gün gibi bir zamanda ağır ağır kuruyan kabukları alıp, kaynar suya koyarak, 2 dakika kaynatıyoruz. Bu işlemi 4 defa tekrar ediyoruz. Aksi halde, portakal kabuğundaki kekre tad tatlımıza geçer, rahatsız edebilir.
Beşinci kaynatmamızda kabuklara şekeri de ekleyerek 7-8 dakika kaynatıyoruz. Ocaktan indirmeden 2 dakika önce karanfilleri ilave ediyoruz. Kâselere boşaltarak soğuk servis ettiğimiz hoşafımızdan karanfilleri alıp, üzerlerine incecik kayısı keserek süslüyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder