5 Haziran 2010 Cumartesi

KEMİK ERİMESİ/OSTEOPOROZ

5 Haziran 2010 Cumartesi |
KEMİK ERİMESİ/OSTEOPOROZ
Yol açan zihinsel davranış kalıbı:
Özgüven eksikliği. Kendi başlarının çaresine bakamayan kişilerde ortaya çıkar. Müşterilerimde gözlemlediğim kadarıyla bu rahatsızlıktan mustarip kişiler hep kendilerine olan güveni kaybettikleri bir olaydan sonra kemik erimesi belirtileri göstermeye başlıyorlar. Müşterilerimden biri, yapmış olduğu ağır bir hatadan dolayı işinden kovulduktan bir yıl sonra kemik erimesi teşhisi konmuş bir kadındı. Ona işinde hata yapmış olması hakkında ne düşündüğünü sordum. Bana, işten kovulduktan sonra özgüvenini kaybettiğini ve kocasına bağımlı hale geldiğini söyledi. Oysa özgüvenini kaybetmesinin tek sebebi, iç temelinin zayıf olması.
Önerilen yeni davranış biçimi:
Yeniden sağlam bir özgüvenin inşa edilmesi için derin bir süreç gerekiyor. Ayrıca kişi duygusal, maddi ve manevi açıdan kendi kendine yetebilmeli.
ÖNERİLER:
Kemiğin mineral içeriğinin azalması nedeniyle dayanıklılığı azalır. Öncelikle doktora gidilmeli, tedavi olunmalıdır. Bazı doğal bitkilerle de doğal destek yapılabilir.
• Günde en az 30 dakika yürüyüş, egzersiz, bol güneşli ve rahat bir ortam gereklidir.
• Lahanayı bol suda yıkayın, süzün, ince ince doğrayın. Âz tuzla hafif ovun. Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı, limon, tuzsuz fındık ve fıstık dövüp ayçiçeği içini karışıma ilave edin. • 1 kg süte 500 gr yıkadığınız kayısıyı ilave edip kaynatın. Soğumaya bırakın. 500 gr tuzsuz loru Itatfı tor), sütlü kayısı ile birlikte robottan geçirin. Kaselere koyup dolaba kaldırın. Üzerine ufalanmış fındık koyup servis yapın. Şeker hastaları ve diyette olanlar için güzel bir yiyecektir.

500 gr brokoü ve 3 adet havucu yıkayın, suda az haşlayıp süzün. Biraz ılınınca içine 500 gr süt koyup robottan geçirin. Tencereye sızma yağı koyun, karışıma ilave edin. Kaynayınca tuz ekleyin. Servis yaparken üzerine 1 çorba kaşığı çörekotu serpin.
1 tatlı kaşığı civanperçemi ite 1 çay kaşığı ardıç tohumunu 2 bardak kaynamış suda 5 dakika bekletip demleyin. İki gün üst üste yemeklerden sonra 1 bardak için. Diğer haftalar tekrar edin.
1 çorba kaşığı soya yağı île 1 çorba kaşığı susam yağını karıştırıp vücudunuza masaj yaptırın.
3 litrelik büyük bir cam kavanoza 50 tane limonun suyunu sıkın. İçine 10 tane yıkanmış, temizlenmiş doğal yumurtayı kırmadan dizin. 10 gün ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin. 10. günün sonunda yumurtanın kabuklan erimiş olacaktır. Yumurtaların içini zarıyla birlikte dağıtmadan alın. Suyunu bir tel süzgeçten geçirin. Çıkan kabuk suyunu cam kavanoza koyun ve içine iki litre bal, öğütüp un haline getirdiğiniz 50 gr kekik, 30 gr çörekotunu
katın. Yine soğuk yerde muhafaza edin. Her gün bir kahve fincanı için.
Bir kahve fincanı andız pekmezine 1 çorba kaşığı süt tozu katın. Karıştırıp her gün bir tatlı kaşığı için. Bunu kür olarak yılda bir kez bir haftalık ya da yirmi günlük uygulayabilirsiniz.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar