MALZEMELER (Beş kişilik)
- Yarım paket spagetti makarna
- Altı su bardağı su (makarnayı haşlamak için) Bir su bardağı süt
-Bir su bardağı rendelenmiş kaşar
- 3/4 çay bardağı ayçiçekyağı
- Dört adet yumurta
HAZIRLANIŞI
- Tencereye su koyulup kaynatılır. Bir çorba kaşığı ayçiçekyağı, tuz ile makarna eklenip diriliklerini kaybedene dek haşlanarak ateşten alınır ve suyu süzülür.
- Bir kabın içine yumurtalar alınarak beyazları ve sarıları karışana kadar çırpılır. Süt ilave edilerek tekrar çırpılır. Makarnalara ayçiçekyağı, tuz ve sütlü yumurtalı harç ilave edilerek karıştınlır.
- Fınn kabı katıyağ yağlanıp hafifçe un ekelenerek makarna yayılır. Üzerine kaşar rendesi serpilerek önceden ısıtılmış 200° ısılı fırında, kaşarlar eriyip hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir ve servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder