MALZEMELERİ:
Salkım koruk
Su
Şeker
YAPILIŞI HAZIRLANMASI:
Yıkanan koruklar bakır kazana konularak birkaç saat kaynatılır. Kaynayan koruklar, kocaman bir bez keseye dökülür, yüksekçe bir yere asılır.
Alttaki kazana suyunun iyice süzülmesi sağlanır. Bu su ancak bir gecede süzülecektir. Altta kalan koruk suyuna, pek az şeker eklenir. Ben bu şekerin ayarım okura bırakmak istiyorum.
Şıranın tadını ara ara kontrol ederek ayarlayabilirsiniz. Kazandaki koruk suyu yeniden kaynatmaya başlanır. Koruk suyu, su olmaktan çıkıp bordomsu şıra kıvamına gelene kadar kaynatmaya devam edilir.
Ben bu türden sıralan kendi rayihalanyla çok seviyorum. Eğer farklı kokular da seviyorsanız içine kabuk tarçın, karanfil gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.
Bu şıra da yine cam kavanozlara, şişelere konularak tercihen ışık almayacak bir yere konur. Bir yıl boyunca hava almazsa yaşar ve sulandırarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder