26 Haziran 2010 Cumartesi

Koruk Şırası

26 Haziran 2010 Cumartesi |
KORUK ŞIRASI

MALZEMELERİ:

Salkım koruk

Su

Şeker

YAPILIŞI HAZIRLANMASI:

Yıkanan koruklar bakır kazana konularak birkaç saat kaynatılır. Kaynayan koruklar, kocaman bir bez keseye dökülür, yüksekçe bir yere asılır.

Alttaki kazana suyunun iyice süzülmesi sağlanır. Bu su ancak bir gecede süzülecektir. Altta kalan koruk suyuna, pek az şeker eklenir. Ben bu şekerin ayarım okura bırakmak istiyorum.

Şı­ranın tadını ara ara kontrol ederek ayarlayabilirsiniz. Kazandaki koruk suyu yeniden kaynatmaya başlanır. Koruk suyu, su olmak­tan çıkıp bordomsu şıra kıvamına gelene kadar kaynatmaya devam edilir.

Ben bu türden sıralan kendi rayihalanyla çok seviyorum. Eğer farklı kokular da seviyorsanız içine kabuk tarçın, karanfil gibi baha­ratlar da ekleyebilirsiniz.

Bu şıra da yine cam kavanozlara, şişelere konularak tercihen ışık almayacak bir yere konur. Bir yıl boyunca hava almazsa yaşar ve sulandırarak servis edilir.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar