5 Haziran 2010 Cumartesi

Portekiz Sütlacı

5 Haziran 2010 Cumartesi |
Portekiz sütlacı

Malzemeler
2 litre süt, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay bar­dağı file fındık, 3 portakal kabuğunun ren­desi, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı tar­çın, 1 çay bardağı antepfıstığı, 2 su barda­ğı şeker, 1/2 su bardağı nişasta

yapılışı-Hazırlanması

PİRİNCİ ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatan. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın. Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal ka­buğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleye­rek kaynatın. Nişasta­yı suyla eritip, kayna­makta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin. Karışımı 10 dakika kaynatarak ka­selere boşaltın. Üzerlerine rende portakal ka­buğu ve tarçın serperek
servis yapın.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar