30 Mayıs 2010 Pazar

Sütlü Poğça

30 Mayıs 2010 Pazar |
Sütlü Poğça
-1/2 paket yaş maya

yada bir çorba kaşığı toz maya

-bir su bardağı ılık su

-iki su bardağı ılık süt

-bir su bardağı ayçiçekyağı

-iki çorba kaşığı toz şeker

-bir tatlı kaşığıda tuz

-Alabildiği kadarda un

İçine katmak için herhangi

bir iç harçı malzemesi

Ben peynirli dereotu iç harcı kullandım.

Üzeri içinde 1 tane yumurta sarısı

Hazırlanışı


Hamuru yoğuracağınız kaba önceden mayayı koyup üzerine şekeri dökünüz. bir bardakta ılık suyu ekliyoruz 5 dk bekledikten Sonra diğer malzemeleride ağır ağır ekleyip en son ununuda ekledikten sonra ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde ederiz.

Hamuru hiç beklemeden beş eşit parçaya bölelim. Her parçayı yuvarlak bir halde çok fazla inceltmeden oklavayla açalım . Yine bu açtığımız hamuruda beş eşit parçaya bölelim.
İç harcımızıda tüm parçalara paylaştıralım. Ve sigara böreği sarar gibi saralım. Diğer parçalarıda bu şekilde yapalım. Tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Soğuk fırınımıza koyup derecesini elli ye ayarlayıp beş-on dakika kabarmaları için bekleyelim. Daha sonra derecesini 170 dereceye yükselterek üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

Gerçekten çok güzel ve çok yumuşak ve çok nefis bir poğaça oluyor.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar