30 Mayıs 2010 Pazar

KOLESTROL

30 Mayıs 2010 Pazar |
KOLESTROL
Kolesterol sebebinin yalnızca %30'unun yemekle alakalı olduğunu belirtmekte fayda var. Kalan %70'lik kısım insan bedeni tarafından üretilir. Metafiziksel açıdan bakıldığında, kanında yüksek seviyede kolesterol bulunan kişiler, başladıkları işleri bitirmek için zaman ve zorluk unsurlarıyla başa çıkmakta zorlanmaktadırlar. Verilmiş randevularla dolu günlük programlarını yetiştirmeye çalışarak koşturup dururlar. Hep meşguldürler. HAYIR demekte zorlanırlar ve her şeye bir özür bulmaya çalışırlar. Bunun sebebi, başkaları tarafından kabul edilmeyi istemeleridir. Sonuç olarak bu kişiler başkalarını memnun etmek uğruna kendi keyiflerinden fedakârlık ederler. Birkaç vakada gözlemlediğim kadarıyla kişiler görünüşte sakin bir hayat sürdürseler ve koşuşturmacadan uzak yaşasalar da zihinlerinde düşünceler ve endişeler uçuşur. Kolesterolün hem zihinsel hem de maddi aşırılıkla doğrudan bağlantılı olduğunu kolaylıkla fark edebilirsiniz. Ko-lesteroldan mustarip kişiler genelde inatçıdırlar ve hayatın doğal sürecine güvenmezler.
Önerilen yeni davranış biçimi:
Enerjini başladığın işe yönlendir, üstlendiğin işlerin sayısını azalt, kaliteyi yükselt. Başladığın işi bitir ve insan ilişkilerinde nesnel ol, istediğini dile getirirken lafı fazla uzatma. Hayır demen gerekiyorsa hayır de, her hayırdan sonra özür dilemek zorunda değilsin. Kolesterol seviyesinin düşmesi için beslenirken "AŞIRI" yağlı yemeklerden kaçınmanın yetmeyeceğini, günlük hayattaki aşırı endişelerden de kaçınmak gerektiğini hatırla. Hayatın doğal sürecine güven, her şeye yetecek kadar vakit var, koşuşturmacaya ve aşırı endileşere gerek yok.• Her gün 100 adım atmalısınız.
•4 adet soğan, 10 diş sarımsak, bir çorba kaşığı fındık yağı, kereviz yapraklan ve maydanozu pişirip yiyin.
•Taze börülceyi ayıklayıp yıkayın. Sıcak suda haşlayıp süzün. Limon, zeytinyağıyla tatlandırıp yiyebilirsiniz.
•Her yıl en az 40 adet enginar tüketmeniz gerekir.Sarmaşık otunun taze olan uç kısımlarını ayıklayıp yıkayın. Bir baş kuru soğanı az yağda kavurun. Sarmaşıkları da ekleyin, isterseniz üzerine yumurta kırıp sarımsaklı yoğurtla da yiyebilirsiniz.
•7 damla organik keten tohumu yağı, 7 damla organik ayçiçeği tohumu yağını az yağlı yoğurda veya süte karıştırıp yiyin. Bunu kür olarak 2 ay sürdürün.
•Sabahlan 2 ceviz, 2 fındık, 2 badem yiyin,
•Yine sabahlan bir kase yulaf, birkaç ceviz ve light süt tüketebilirsiniz.
•Her gün bir kase light yoğurda 3 damla keten tohumu yağı damlatarak yiyin.
•1 tatlı kaşığı soya protein granülü, 1 çay kaşığı ısırgan otu tohumunu 1 çorba kaşığı balla yiyebilirsiniz.
•Kuru börülceyi haşlayıp süzün. Kırmızı soğanı ince doğrayın. Elma sirkesi, ayçiçek yağı ve dereotu ilave ederek yiyin.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar