21 Mayıs 2010 Cuma

POTANSİYEL HASTALIKLAR BAŞ AĞRISI VE MİGREN

21 Mayıs 2010 Cuma |
POTANSİYEL HASTALIKLAR
BAŞ AĞRISI VE MİGREN
Yol açan zihinsel davranış kalıbı:
Genellikle kişi endişe etmeye ve bir şey üzerinde çok fazla kafa yormaya meyilliyse baş ağrısı ya da migrenden şikayet eder. Bu kişi rahat davranamaz ve yaşamın doğal akışına güvenmez. Kendini mükemmel olmak zorunda hisseder. Yaşamının kontrolünü elinden kaçıracağından korkar

Önerilen yeni davranış biçimi:
Yaşamdaki her şeyi mantığınızla çözmeye ve kontrol etmeye çalışmayın. Vaktinizi düşünerek geçiriyorsunuz, her şeye çok fazla kafa yoruyorsunuz. Enerjinizi karın bölgenizde yoğunlaştınn, içgüdülerinize kulak verin ve kendinizi hayatın akışına bırakın.
Başı ağrıyan kişinin öncelikle doktor kontrolünden geçip bazı testleri yaptırması gerekir. Bundan sonra evde yapacağı bazı reçeteler önerebilirimBir tutam melisa, melisanın yarısı kadar papatya, yine melisanın yansı kadar hint safranı ve 3-4 tane kakuleyi 500 gr. kaynar suda çay gibi demleyin. İlık olarak için.
Bu rahatsızlıktan şikayetçi olan kişiler öncelikle stresten uzak durmalıdır. Papatya çayı sinirleri yumuşatır, insanı sakinleştirir. Ayaklarınızı tuzlu suya koyup dinlendirmek de iyi gelebilir.
Ayak başparmağını ve el serçeparmağını tutup sıkmak baş ağrısını giderebilir.
Yoga'nın da baş ağrısına faydası vardır.
Birer tutam gelincik, nane, fesleğen ve biberiyeyi 500 gr. kaynar suda çay gibi demleyin.^Süzdükten sonra için.ATE$
Yol açan zihinsel davranış kalıbı:
Eğer vücudunuzun herhangi bir yerinde bir enfeksiyon yokken ateşiniz çıkıyorsa bu, duygusal olarak içten içe yanıyorsunuz, güçlü duyguları ve içinizdeki karmaşayı bastırıyorsunuz ya da çok fazla takıntılı düşünceler üretiyorsunuz demektir.
Önerilen yeni davranış biçimi:
Dinlenmenin, yaşama güvenmenin ve takıntılı bir şekilde düşünmektense olayları akışına bırakmanın zamanı gelmiş, içinizdeki güçlü duygulan dışavurun.
• Eskiden bilhassa çocuğumuzun ateşi çıktığı zaman bir kahve fincanı elma sirkesi, bir limon suyu, 6 tane dövülmüş asprin karıştırılırdı. Bir parça gazlı bez ya da tülbent bu karışıma batırılır, eklem yerleri, alnı ve şakakları ovulurdu.
•Aynı bölgelere lavanta yağıyla da masaj yapabilirsiniz.
•Ahududu yenirse veya şurubu içilirse ateş düşer.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar