19 Mayıs 2010 Çarşamba

Hastalıklar Nasıl ve Neden İlerler

19 Mayıs 2010 Çarşamba |
HASTALİK NASİL VE NEDEN İLERLER?
Araştırmalarıma göre, hastalığın ilerleme safhası konusunda gerçeklere en çok yaklaşmış olan yazar Laurent Daillei’dir. Laurent Daillei bu konudaki The Logic of the Symptoms (Belirtilerin Mantığı) adlı eserini, hastalıkların duygularımızla ilişkisini bilimsel olarak kanıtlayan Dr. Ryke Geerd Hamer’in çalışmalarına dayandırmıştır.
Aşağıdaki metinler Laurent Daillie tarafından yazılmış, Introductİort to the Decodîng of Bio -Psycho- Genealogical Stresses (Biyo-psiko-genetik Stresin Şifrelerini Çözmek- Çeviren: Virginie Picard ve Michele Thorel) başlıklı konferansında kullanılmıştır.
“Duygusal stres beynin tahammül sınırım aştığı zaman hastalık ortaya çıkar. Bu durum, kişinin başa çıkmakta zorlandığı trajik ve duygusal yoğunluk taşıyan bir olay tarafından tetiklenebilir. Stresin üst sınırı aşılmadığı sürece beyin durumu adeta görmezden gelir ve hastalığı yaratmaz. Ancak bu sınır bir kez aşıldı mı beyin bununla başa çıkmak zorundadır.
Bu, beynin, duygusal bîr sitresi ne pahasına olursa olsun azaltmaya çalıştığını gösterir. Beyin bunu başarmak için birçok yol uygular. Örneğin durumdan kaçar veya durumla yüzleşir, içgüdüsel çözümler üretir, eski duygusal şartlanmayı değiştirir ve tüm bunların sonunda herhangi bir çözüm üretilemediği takdirde hastalığı yaratır.? Başka bir deyişle, sorunumuza herhangi bir çözüm bulamadığımız takdirde, bedenimiz bizim için bir çözüm üretir. Tabii bu mükemmel olmaktan çok uzak, ilkel bir çözümdür.
Laurent Dallie tarafından verilen ve gerçek hayata dayanan başka bir örnek, bu teoriyi daha iyi anlamamıza yardımcı olur. Bu ilginç öykünün başlığı “60 Yaşındaki Dürüst Bir Adam”. Bu adamın yaşamındaki olaylar şu şekilde gelişmiş
“Adam, çok zengin bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelmiş. Dürüst, akıllı bir adammış ve diplomat olarak kariyer yapmış. Ağabeyiyse babasının izinden gitmiş ve işinde uzman, hırslı bir işadamı olmuş.
30 yaşındayken babası bir trafik kazasında ölmüş. Bunun üzerine kardeşler, kendilerine miras kalan servete dokunulmamasına ve bu servetin, iş dünyasındaki tecrübesi göz önünde bulundurularak, ağabey tarafından idare edilmesine karar vermişler.
O andan itibaren dürüst adam, ağabeyi tarafından idare edilen servetle pek ilgilenmeden hayatını sürdürmeye devam etmiş. Ağabeyine % 100 güvendiği için evrakları ve kontratları okumadan imzalıyormuş. Kendisine miras kalan bu servete olan ilgisizliğinin nedeni hem hırslı olmaması hem de sürekli seyahat etmesi ve devletten dolgun bir maaş almasıymış
60 yaşına geldiğinde, emekli olmadan birkaç ay önce, yaşlı ve dürüst adam sonunda mirasın kendisine ait olan payını ağabeyinden istemeye karar vermiş. Tabii aradan geçen 30 sene boyunca, ailesinden kalan mirasa her an ulaşabileceğini düşünerek parasının tümünü harcayan yaşlı adamın içi gayet rahatmış.
Dolayısıyla federal polisin evini basması ve ağabeyiyle birlikte bankalarla ilgili bir yolsuzluğa karışmış olduğunu söyleyerek onu tutuklaması korkunç bir şok etkisi yaratmış. Birkaç gün sonra ağabeyinin oyununa kurban gittiğini kanıtlamayı başarmış ve serbest bırakılmış.
60 yaşında, hayatında ilk defa parasal zorluk yaşayan, adı karalanmış olan ve ağabeyinin davası yüzünden yurtdışına çıkamayan yaşlı ve dürüst adam, yaşamının tamamen çöküşe geçtiğini fark etmiş.
En fenası da hayatının en büyük hayalkırıklığına ve ihanetine uğraması, kendi kanından olan, körlemesine güvendiği öz ağabeyinin hayatını zindana çeviren korkunç şeyler yapmış olmasıymış. Hayalkırıklığı öylesine büyük olmuş ki yaşlı adam, ağabeyinin ihanetini HAZMEDEMEMİS. Bu büyük trajedinin üzerinden birkaç ay geçtikten sonra mide kanserine yakalandığı anlaşılmış. Duygusal stresi sınıra dayanmış olduğu için yaşlı adamcağız bu korkunç deneyimi daha fazla hazmedemiyormuş, beyni bir çözüm bulmak zorunda kalmış ve ihaneti HAZMETMEK amacıyla adamın midesine hazım safhasını hızlandırıcı mesajlar göndermiş. Bunun sonucunda da hücreleri aşırı derecede çoğalarak kansere sebep olmuş.”
Bu vakada ihaneti hazmetmenin tek yolu AFFETMEKTEN geçer. Eğer adam ağabeyini gönülden affetseydi, mide kanserini önlemiş olurdu

Powered by MightyAdsense


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar