20 Mayıs 2010 Perşembe

Gezegenlerin Organlarla İlişkisi

20 Mayıs 2010 Perşembe |
GEZEGENLERİN ORGANLARLA İLİŞKİSİ

Antik çağlardan 18. yüzyıla kadar tıp ve astroloji hep beraber çalışmış ve hastalıkların tedavisinde birbirine yardım etmiştir. Hatta astroloji, tıp eğitiminin bir bölümünü oluştururdu ve hastalıkların tedavisinde birincil kaynak olarak kullanılırdı.

Birisi hastalandığında o kişinin doğum haritasına başvurulur, onun gösterdiği işaretler doğrultusunda ilaçlar önerilir ve hastalığın ne zaman ağırlaşacağı, genel seyri belirlenirdi.

Burçlar, bedenimizdeki organlarımız ve hastalıkları yaratmaya yönelik eğilimlerimiz arasındaki güçlü bağdan dolayı, hastalıklara bütüncül bakılıyor ve hastalıkların tespit edilmesinde bu üç unsur hep beraber ele alınıyordu. Her burcun bedende bağlaşık olduğu organ farklıdır.

Ve bundan dolayı her burcun taşıdığı potansiyel hastalık da farklıdır.Bu bağlamda, burcumuza göre bedenimizdeki hangi organların daha hassas olduğunu bilmek, yakalanmaya müsait olabileceğimiz hastalıkları önlemeye ya da en azından etkisini azaltmaya imkan tanır.

Organlarımızla bağlantılı olan burçların beden sağlığımıza etkilerini bilmekle, hastalıkların yerleşmesini engelleyebilir veya en azından hastalığın bize vereceği zararları en aza indirebiliriz.

Organlarımızın sıralaması Koç burcundan (kafa) başlar ve burçlardaki sıralamaya göre Balık burcuna (ayaklar) iner. Aşağıdaki resimde burçların organlarımızla olan ilişkileri gösterilmektedir.

Diğer ifade edilmesi gereken önemli bir nokta ise doğum haritasının çıkartılması ve gezegenlerin hareketleri ve ilerlemelerinin incelenmesi ile hastalıkların ne zaman ortaya çıkacağı veya ne kadar süre devam edeceği konusunda önemli bilgiler alabileceğimizdir.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar