26 Mayıs 2010 Çarşamba

KABIZLIK

26 Mayıs 2010 Çarşamba |
KABIZLIK
Yol açan zihinsel davranış kalıbı:
Kadınlarda oldukça sık rastlanır kişi bir olayı sonuna kadar yaşamak istediğinde, cisimlerle ve kişilerle büyük bir bağ kurduğunda ortaya çıkar. Bu kişiler adeta hayatı "tutarlar" ve hislerini bastırırlar. Düşüncelerinde ve endişelerinde aşırıya kaçarlar. Kabızlık, kişinin hayatla aynı hızda akıp gitmediğinin, yaptığı her şeyde sürekli olarak bir güvence ve mükemmeliyet aradığının açık bir göstergesidir. Kişi hayatı tutar ve hayatın doğal akışıyla birlikte ilerlemez.
Kabızlık bir şeyi gerçekleştirmeye hazırlıkta veya düşüncelerde aşırıya kaçıldığında ortaya çıkabilir.
Düşünme, yaşa. Katı kararlara varma, içinde bulunduğun ana göre hareket et. Hayatla birlikte süzülme sanatını gerçekleştir. Daha fazla risk al, güvence arayışı ve mükemmeliyetçiliğin zincirlerinden kurtul. Hayatın akışkanlığına inan ve kendini serbest bırakıp bilinmezliğe doğru balıklama dal.

•Kuru kayısı, kuru erik ve kuru üzümü yıkayıp akşamdan suya koyun. Sabah iki taşım kaynatın, suyunu için, tanelerini yiyin.
•incirleri geceden ıslatın. Yarım kilo kaynayan süte altı tane iyice yıkanmış incir ilave edin. 5 dakika kaynatın. Robottan geçirerek soğutup kaselere koyun. Her gün aç karnına 1 kase yiyin.
•200 gr mürdüm eriği ile 200 gr kayısının.çekirdeklerini çıkartın, temizleyin, robottan geçirin, İçine 1 çorba kaşığı keten tohumu, 1 çay kaşığı hintyağı ekleyin, Yatarken 1 çorba kaşığı tüketin.
•1 çorba kaşığı organik elma çayı, 1 tutam meyan kökünü sıcak suda bekletin. 10 dakika demleyin ve yemeklerden sonra için,
•1 litre kaynar suyu 200 gr günkurusu kayısı, 200 gr kuru erik ve 200 gr kuru incirin üzerine dökün. 5 saat bekletin. Süzüp temiz bir bezle kurulayın. Blendırda krema haline getirin. 20 gr anason, 20 gr sinameki, 15 gr biberiye, 15 gr papatya,,15 gr funda ve 20 gr rezeneyi öğütüp un haline getirin. Dörtte birini ayırın, dörtte üçünü karışımın içine boca edin. Meyve peltesinden incir iriliğinde 20-25 tane kapsül yapın. Bir cam kaba ayırdığınız tozu koyun. Kapsülleri de bu tozun içine yerleştirip buzdolabında muhafaza edin. Etkisini görebilmek için her gün üç sefer yiyip üstüne bol su içmek lâzım.Her gün bir bardak ılık suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırıp içerseniz bağırsaklarınız çalışır.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar