19 Mayıs 2010 Çarşamba

Hastalık Nedir.?

19 Mayıs 2010 Çarşamba |
HASTALIK NEDİR?
Hastalıkla ilgili toplumda ve geleneksel tıpta çok yanlış bir tanımlama vardır. Hastalıklara en büyük düşmanımız, yenmemiz ya da kurtulmamız gereken bir şey gözüyle bakarız. Bu bakış açısını ‘Kanserle Nasıl Savaşılır?’ gibi başlıklarla tüm dünyada yayınlanan birçok kitapta görebilirsiniz. Aslında hastalık, bedenimizi korumak için beynimiz tarafından organize edilen tutarlı bir mekanizmadır. Elbette bu savunma mekanizması yüzde yüz sonuç vermez ve bazı hastalıkların sonucunda ölebiliriz. Ancak doğru yaklaşım hastalıkla savaşmak değil, şifrelerini çözerek (yani hastalığa neden olan duygusal/zihinsel kalıpları anlayarak) iyileştirme yöntemini bulmaya çalışmak olmalıdır.
Başka bir deyişle hastalık, bedeninizi istila ettiği için bir an önce defetmeniz ya da yenmeniz gereken bir düşman değildir. Tam tersine varlığınıza ait bir parçanızın acı çeken kısmıdır. Bugüne kadar görmeyi reddettiğiniz ya da henüz keşfetmediğiniz gerçek doğanızın bir parçası. Kendi gerçeğinize uygun bir yaşam sürmediğinizin de çok açık göstergesidir hastalık. Aslında bedeninizin ilgi ve şefkate ihtiyacı olan kısmı hastalanır.
Gerçek iyileşme, hastalıktan kurtulmaya çalışmaktan vazgeçtiğinizde mümkündür. Bunun yerine onu sevgiyle kucaklayıp bedeninizin hasta olan kısmını kalbinizle sarmalarsanız, o an kendinizle de derin bir sevgi bağı kurmuş olursunuz. Daha önce bağlantı kurmadığınız kendi benliğinizin bir parçasıdır bu. işte o andan itibaren iyileşme başlar.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar