19 Mayıs 2010 Çarşamba

ÇOĞU ZAMAN SAĞLIMIZI BELİRLEYEN YAŞAMDAKİ DURUŞUMUZDUR

19 Mayıs 2010 Çarşamba |
Çoğunlukla hayatı hissetme şeklimiz, sağlığımızı belirleyen ana etkendir. Bunu açıklamanın en iyi yolu, yıllar boyunca danışmanlığını yaptığım iki işadamının başından geçenleri örnek vermektir.

Tesadüf eseri bu iki işadamı da aynı yaşta, aynı sosyal koşullara ve mesleğe sahip ve -inanması güç olsa da benzer deneyimlerden geçmiş kişilerdi.
Bu işadamlarından ilkini "Kazanan", ikincisiniyse "Kaybeden" diye adlandıralım:
Kazanan, kk yaşında. Şu anda maddi ve mesleki açıdan içler acısı denebilecek durumda. Hayatı boyunca sayısız başarısızlık yaşamış ve iş konusunda hiçbir zaman başarılı olamamış. Duygusal ve ailevi yaşamı tatmin edici düzeyde ve sağlığı fiziksel olarak mükemmel seviyede. Astrolojik danışma sırasında "Kamgan", hayatındaki tüm başarısızlıklara uzun bir çıraklık dönemi olarak baktığını, kendisini bir kaybeden olarak görmediğini, tam tersi, yeni işlere büyük bir iyimserlikle atıldığını söyledi,
Kaybeden ise 43 yaşında ve tıpkı önceki adam gibi maddi ve mesleki açıdan çok zor bir dönemden geçiyor. Tıpkı "Kazanan" gibi o da şimdiye kadar hiçbir mesleki başarı elde edememiş ve hayatı boyunca sürekli maddi kayıplar yaşamış. Duygusal ve ailevi yaşamı tatmin edici düzeyde olsa da fiziksel sağlığı fena durumda. Danışma sırasında kendisini hayatta bir kaybeden olarak gördüğünü ve yapmış olduğu hatalar yüzünden her dakika pişmanlık duyduğunu anlattı. Hayata gayet kötümser bir pencereden bakıyor ve karşısına çıkan engeller karşısında kendisini müthiş çaresiz hissediyordu. İki senedir şeker hastalığından ve cinsel iktidarsızlıktan l*\ Bu hastalıkların zihinsel davranış kalıbını sayfa ... 'de bulabilirsiniz) şikayetçi.
Hayattaki başarının "maddiyaf'a dayanan tarifine göre, sözü geçen iki kişinin de "hayatta başarısız oldukları" sonucuna pek rahatlıkla varılabilir. Ancak dikkatinizi çekmek isterim ki, ikisinin de hayatlarında meydana gelen olaylara verdikleri tepkiler tamamen farklı, ikinci adama "Kaybeden" adını verdim, çünkü kendisini "kaybeden" olarak gören yine kendisi! "Kazanan" ise tüm başarısızlıklarına, hayatın önüne çıkardığı zorluklara rağmen cesaretini kaybetmiyor ve kendisini bir "kazanan" olarak görüyor.
Sonuç olarak, "Kazanan", hayatın zorluklarına karşı gösterdiği duygu ve tepkilerle, bedensel sağlığının iyi olması sonucunu hazırlamış kendisine. Benzer koşullarda bulunan "Kaybeden" ise yaşadığı hayatı tamamen "olumsuz" algılamış ve tüm bu hastalıklara yakalanmış....


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar