27 Mayıs 2010 Perşembe

İKTİDARSIZLIK/ ERKEKTE LİBİDO EKSİKLİĞİ

27 Mayıs 2010 Perşembe |
İKTİDARSIZLIK/ ERKEKTE LİBİDO EKSİKLİĞİ
Yol açan zihinsel davranış kalıbı:
Penis ve prostat, erkeklik kimliğini temsil ederler. Penis, erkeğin hem uygulayıcı ve kaşif gücüyle hem de kendine duyduğu güvenle bağlantılıdır Prostat ise daha ziyade erkekliğin özüyle alakalıdır. iktidarsızlığa sebep olan 4 tipik sebep vardır:
1.İktidarsızlık, erkek uygulayıcı gücünü sergilemediği, sergilediysede art arda başarısız olduğu zaman ortaya çıkar. Kişinin kendine verdiği değerin az olması, eşine göre kendini daha aşağ hissetmesi veya anne imajından korkması nedeniyle de ortaya çıkabilir.
Viagra'nın icadı ve bu ilacın son beş yılda ulaştığı etkileyici satış rakamlarıyla birlikte, binlerce erkeğin özgüven ve kendine değer verme konusunda sorun yaşadıkları, hele de kadınların cinsel açıdan çok daha faal hale gelerek erkekleri korkuttukları günümüzde açıkça belli oldu.
2.Gücünü kullanma şekline göre kendi kendini cezalandırmak. Olayları çirkin bir biçimde çarpıtmak veya çevresindeki insanlara hükmetmek de ereksiyon sorunlarına neden olabilir.
3. Ensest kaynaklı sorunlar, çocukluk döneminde yaşanan cinsel tacizler, suçluluk duymak, seksin günah olduğu fikrine kapılmak.
4. Son olarak da sadece birkaç dakika veya saat süren yıldırım iktidarsızlığı; erkek cinsel ilişki öncesindeki hazırlık safhasında büyük bir tedirginlik duyar ve ereksiyonu gerçekleştire mez. Tedirginlik ereksiyonun en büyük düşmanıdır, çünkü tedirgin kaldiğimiz anda bedenimiz, kanın penise'"dalmasını engelleyen ve ereksiyonu imkânsız kılan bir madde salgılar.
Cinsel iktidarsızlık, erkeğin hayatında kısa veya uzun dönemde ortaya çıkabilir. Bir gün 39'Lik bir delikanlı, neden üç yıldan beri cinsel iktidarsızlık yaşadığı çözmek amacıyla bana danışmaya geldi. Adam cinsel enerjisine yeniden kavuşabilmek için 3
yıl boyunca akla gelecek her yöntemi denemiş. Bir sürü tıbbi tahlil yaptırmış, ama sonuçta hiçbir fiziksel sorun bulunamamış. Doğal bitkileri, homeopatiyi, akupunkturu, geleneksel tıp ilaçlarını, çakra enerjilerini, uzun lafın kısası her şeyi denemiş. Ancak bu tedavilerin hiçbiri işe yaramamış. Adama, iktidarsızlığa yakalanmadan önce hayatında ne olup bittiğini sordum. Hayatı boyunca babasının şirketinde çalışmış olduğunu, tam 4 yıl
önce şirketin iflas ettiğini ve iflastan 6 ay sonra da babasının öldüğünü bana anlattı. 0 zamandan beri yeni işler kurmaya çalışıyormuş, ama amaçlarına ulaşabileceği inancını birtürlü içinde bulamıyormuş, kendini diğer insanlardan aşağı görüyormuş ve babasının yokluğunda risk almaya cesaret edemiyormuş. Babasının ölümünden sonra kendine verdiği değerin azaldığını bariz bir biçimde gözlemlemiş. Adam, bazen kendini "bir erkek gibi hissetmediğini" ve bunun
cinsel anlamda değil, kararlılık ve cesaret anlamında olduğunu anlattı. Bu olayın binlerce erkeğin mustarip olduğu iktidarsızlığa tipik bir örnek olduğunu düşünüyorum. Adama, cinsel enerjisine ancak içsel gücünü (kendine verdiği değeri) ve uygulama kapasitesini artırarak ulaşabileceğini açıkladım.
Önerilen yeni davranış biçimi:
Hedefin sadece sonuçlar olmasın, denemeye cesaret etme kapasiteni, moralini kolayca bozmamayı ve yeni amaçlar aramaya çalışma enerjisine sahip olmayı da hedefle. Kendini aşağı görme.
Yaptıklarından hiç hoşnut kalmadığın takdirde yöntemini değiştir, ama hayatta yapmış olduğun şeylerden dolayı kendini suçlama.
Cinsel enerjini serbest bırak ve onu yoğun bir biçimde keşfet. Seks günah değildir.
ÖNERİ:
Çaşo, incir, kayısı, fındık, badem, ceviz, safranı balla karıştırıp yiyin. Kereyiz tohumu, çam fıstığı, çam sakızını balla karıştırıp tüketin. Anason, rezene, ısırgan otu, çörek otu, biberiye, polen, kekik yağı ve tarçın yağını andız pekmeziyle karıştırıp tüketin. 500 gram elmayı rendeleyin. Üzerine bir Ukte bal katın. Pekmezleşİnceye kadar kaynatın. 100 gram arpa ununu ekleyin. 15 gram zencefil, 150 gram tuzsuz tereyağı, 150 gram ceviz içi, 50 gram fındık içi, 50 gram çam fıstığı, 15 gram ginsengi de ilave edip karıştırın. Macun haline getirin. Cam bir kavanoza koyup sabah akşam birer çorba kaşığı yiyin. Özellikle andopoza girmiş erkekler için bir içecek tarifi vermek istiyorum. 1 demet maydanoz, yarım demet nane, yarım demet fesleğen, iki baş diş sarımsak, on beş veya yirmi limonun suyunu (üzerine çıkacak kadar) karıştırıp 48 saat, cam kavanozda, soğuk yerde bekletin, süzün. Her öğen ve akşam yemekten önce bir çorba kaşığı için. Tansiyonunuzu düzenler, sizi zinde tutar.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar