21 Mayıs 2010 Cuma

FİBROMİYALJİ

21 Mayıs 2010 Cuma |
FİBROMİYALJİ
Yol açan zihinsel davranış kalıbı:
Bedene yayılmış genel ağrılardır (kaslarda), tendonları ve bağları da etkiler. Zihinsel davranış kalıbı, Kas Ağrıları başlığında yazılanlarla aynı, fakat çok daha yoğundur. Fibromiyaljide kişi geçmişteki olaylarda etkisiz kaldığı için büyük bir pişmanlık duyar, kimsenin kendisine destek olmadığını ve kimsenin kendisini umursamadığını düşünür.
Önerilen yeni davranış biçimi:
Pişmanlığın bizi tüketmesine izin vermemeliyiz, çünkü pişmanlık hayatta arzuladığımız şeye ulaşmamız için gereken gücü sabote eder. Geçmişteki davranışlarımızı günümüzdeki şartlara göre yargılayamayız. Artık daha gelişmiş bir anlayışa sahip olduğumuz için süreçleri daha geniş anlamda kavrayabiliriz.
ÖNERİLER:
Fibromiyalji, vücudumuzun hareket etmesini sağlayan kaslar, kemikler, eklemler ve bu yapıları birleştiren bağlarda hissedilen ağrı, hareket kısıtlılığı ve şişkinliktir.
Elbette öncelikle dtektora gidilmeli, tedavi olunmalıdır. Doğal destek için bazı bitkilerden faydalanabiliriz. Kas gevşetîei yağlar sürebilirsiniz. Bir kahve fincan susam yağına, bir
çorba kaşığı biberiye yağı, bir çorba kaşığı okaliptüs yağı, bir çay kaşığı
■• kekik yağı, bir çorba kaşığı pelesenk yağı ekleyip karıştırın. Bu karışımla kasılan bölgeye hafif masaj yapın, Soğuk ya da sıcak kompres de yapabilirsiniz.
•Eklem bölgesindeki sinir sıkışmalarına, kas ağrılarına, herhangi bir ■düşme» darbe vs durumlarında kullanabileceğiniz eski ve denenmiş bir tarif vereceğim: 500 gr ardıç tohumunu 1 litre zeytinyağında 10 gün güneşte bekletin. Sonra süzün ve bir şişeye doldurun. Ağrılarınızı hafifletmek için ağrıyan kaslarınıza sürün.
•Ayıklayıp doğradığınız yanm kilo radika otunu bol sirkeli suda bekleterek iyice yıkayın. Tencerede kaynayan suyun içine atıp beş dakika haşlayın. Süzüp bir tabağa alın. Özerine limon, tuz, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsağı sos yaparak dökün ve iyice karıştırın. Mümkünse az tuzlu hatta tuzsuz yiyin.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar