24 Mayıs 2010 Pazartesi

İkizler ve Sigara

24 Mayıs 2010 Pazartesi |
İkizler ve Sigara
Sigara içme eylemini anlayabilmek için akciğerlerin hislerimizle bağlantısını açıklamamız gerekli. Akciğer, insanın yaşamla ve çevresiyle iletişim ve ilişki kurmasını sağlayan organdır. Nefes almak, etrafımızdaki durumları, olayları ve kişileri kabul etmemizle bağlantılıdır. Tanımadığımız insanlardan hayır cevabını almaktan korku duymamız, kendimizi ifade etmekte zorlanmamız ve hayat tamamen kucaklamayı reddetmemiz, akciğerle ilgili rahatsızlıklara sebep olan duygusal unsurlardır.
Sigara içmek, hayatı kucaklamaktan korkmayı ve çevremizdeki olayları oldukları gibi kabul etmekten çekinmeyi temsil eder. Sigara, nahoş durumlara ve kimi tehdit edici unsurlara karşı bir çeşit kalkan görevi görür. Psikolojik açıdan, kişi sigara dumanını dışarı üflediğinde çevresindekilerin gerçekliğini çarpıtır. Diğer bir deyişle, sigara içtiğimizde kendimize ait başka bir gerçeklik, bize ait bir dünya yaratıyor ve işimize mola vermişçesine hayatın gerçeklerinden 3 dakikalığına uzak laşmış oluyoruz.Bağımlılık olağan bir şey değil, içsel bir istikrarsızlık durumunun etkisidir.
Sigarayı bırakmak istiyorsanız öncelikle sigara içmenizin sebeplerini bulmalı, içsel huzurunuzu sağlamalı ve en önemlisi de gerçekleri çarpıtmadan hayatla yüzleşme kapasitesine sahip olmalısınız.
Sigarayı bırakmak, hayatı olduğu gibi görmeyi sağlayan ve cesaret isteyen bir eylemdir.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar