22 Mayıs 2010 Cumartesi

HIPOTIROID

22 Mayıs 2010 Cumartesi |
HIPOTIROID
Yol açan zihinsel davranış kalıbı:
"Gerçekleştirici güctm bastırılması". Bunlar parlak fikirlere ve planlara sahip kişilerdir, fakat bu fikir ve planları uygulamaya koyamazlar. Pratik
hamleler konusunda güçsüz, uygulama konusundaysa oldukça başarısızdırlar. Böyle olmalarının sebebi, başkaları tarafından beğenilmemekten korkmalarıdır. Gerçekleştirici gücün bastırılması hayatın tüm alanlarında görülebilir aile, sosyal, ilişki ve iş.
Hipotiroidizmden mustarip kişilere dair danışma arşivimdeki sayısız örneklerin arasındaki bu zihinsel kalıba uygun olan en klasik ve açıklayıcı örnek, kocasının ölümünden 1 sene sonra tiroid bezlerinin yetersiz çalıştığı teşhisi konulan bir kadına ait. Bu kadına kocasının ölümünün ardından, hayattaki amaçların gerçekleştirilmesi hakkında neler hissettiğini sordum. Cevabı oldukça aydınlatıcıydı: "Kocam evin direğiydi ve onun ölümünden sonra hayatta mücadele etmekte birçok zorluk yaşıyordum. O za¬mandan beri şiir kitabımı yayıncılara göstermeye cesaret edemedim, çünkü beğenilmeyeceğinden korkuyorum."
Önerilen yeni davranış biçimi:
insanın kendi hayatının sorumluluklarını üstlenmesi, hata yapmaktan korkmaması, kendi yeteneklerine güvenmesi gereklidir, çünkü eksik kalan bir şey olduğunda ilk fırsatta telafi edilebilir. Önemli olan üzerinize düşeni yapmanız ve başkalarına bağımlı olmamanızdır. Enerjinizin toprak elementi güçlendirilmelidir.
ÖNERİLER:
• Sabahlan erik, findik, ceviz, kepek ekmeği, ara
öğünlerde meyvalı yoğurtlar
ve sebze yemekleri yiyin.
» Sıvı tüketiminize dikkat edin.
•Mevsimine göre elma, armut, karpuz, kiraz gibi meyvelerden bol bol yiyin.
•Egzersiz, yürüyüş, iyotlu gıdalar, kabuklu deniz ürünleri, omega 3 içeren midye, deniz börülcesi yenmelidir. • çimi, maydanoz Eşit miktarlarda kırmızı pancar, buğday, tere, havuç su¬yunu blendırdan geçirip için.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar