25 Temmuz 2010 Pazar

Ayva Aşı

25 Temmuz 2010 Pazar |
Ayva Aşı
MALZEME: (6 kişilik)
-600 gr. kuşbaşı koyun eti (but kısmından)
-1 kg. ayva
-3 su bardağı su
-1 su bardağı şeker
-1 limonun suyu
-Tuz
YAPILIŞI:
Hayvanın budundan et kuşbaşı olarak kesilir. Hafifçe pişirilir. Ayvalar küp şeklinde kesilerek etin üzerine konur. Üzerine 2-3 bardak su ilave edilerek orta ateşte pişirilir. Ayva yumuşayınca üzerine bir bardak şeker ve bir limonun suyu sıkılarak
yarım saat daha hafif ateşte pişirilir. Şekerin yerine bazen pekmez de kullanılabilir. (1 kişilik yemek 464 kalori)


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

Son Eklenen Konular

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar