31 Temmuz 2010 Cumartesi

Halbur Hurması

31 Temmuz 2010 Cumartesi |
Halbur Hurması
MALZEME: (6 kişilik)
-1/2 kg.un
-3 yemek kaşığı sadeyağ
-1 çay kaşığı karbonat
-Zeytinyağı ve tuz
ŞURUBU:
-2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Şeker su ile birlikte ateşe konur. Kaynamaya başladıktan^ dakika sonra ateşten alınır.Un yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Su, tuz ve karbonat katılarak yoğrulur. Hamur küçük parçacıklara ayrılır. Kalbur üzerinde bastırılarak şekil verilir. Yağda kızartılır veya fırında pişirilir. Sıcak iken soğuk şuruba atılır. (1 kiplik tatlı 416 kalori)


Related Posts



,



diyet diyet

.

Son Eklenen Konular

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar