19 Temmuz 2010 Pazartesi

Hırçikli Meftune

19 Temmuz 2010 Pazartesi |
Hırçikli Meftune
Patlıcanlar dolmalık olarak kurutulduğu zaman kesilen koçanları atılmaz. Onlar da kurutulur. Kışın kurutulmuş olan dolmalık patlıcanların koçanlarından meftune yapılmaktadır. Buna "hırçikli meftune" denir. Eski, bir şeye yaramayan paçavralara "hırçik" denilir. Dolma başları da atılacak kısımlar olmasına rağmen kullanılması bu isimle anılmasının nedenidir.
MALZEME: (6 kişilik)
1/2 kg. kurutulmuş dolmalık patlıcan koçan
750 gr. yağlı kemikli koyun eti
Birer avuç kurutulmuş domates ve kurutulmuş biber
2 yemek kaşığı domates salçası
Sumak suyu
Sarımsak
Tuz
YAPILIŞI:
Kurutulmuş koçanlar önceden sıcak suda haşlanır. Sonra tencerede biraz pişirilmiş koyun etinin üzerine ilave edilir. Domates ve biberler de ilave edildikten sonra, yeterli miktar su ve salça ile pişirilir. Piştikten sonra, sumak suyu ilave edilir. Sarımsak genelde yenileceği zaman ilave edilmektedir. (1 kişilik yemek 390 kalori)


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

Son Eklenen Konular

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar