MALZEME: ^kişilik)
-150 gr. eşbabiye (ekşi yaprak kayısı)
-5 su bardağı su
-1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Yaprak kayısı iyice yıkanır. 5 bardak su ilave edilerek kaynatılır. Yumuşayınca şeker ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynatılır. Ateşten indirilerek soğumaya bırakılır. (1 kişilik hoşaf 161 kalori)
Eşbabiye suda haşlanır. Suyu azalmca süzülür. Süzülen suya şeker ve nişasta ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Süzgeçteki eşbabiye yağda kavrulur. Hazırlanan muhallebi üzerine dökülür. Bir iki taşım kaynatılır. Üzerine ceviz serpilir, ılık olarak yenir. (1 kişilik tatlı 179 kalori)
0 yorum:
Yorum Gönder