10 Temmuz 2010 Cumartesi

İncir Hoşafı

10 Temmuz 2010 Cumartesi |
İNCİR HOŞAFI
HALZEME:
-18 Tane kuru incir
-6 bardak ılık su
-15 tane karanfil
-100 gr. kabuklarından temizlenmiş badem
-2 Bardak toz şeker
YAPILIŞI:
Kuru incir saplarının üst kısımlannı kesmemiz lazım önce. Bildiği­niz, sert kısımlarını yani. İncirleri birkaç yerinden bir bı­çakla delinir. Ilık suda bir gece bekletilerek incirler, delindikleri için daha güzel yumuşarlar. Sabah, incirleri sudan alınız. İçlerine isteğe göre bademler yerleştiriniz. Aynı şeyi, aynca kaynatılmış ka­yısılarla da yapmak mümkündür. Badem incir kompostosuna ayn bir serinlik verdiği için ben tercih ediyorum.Şimdi sıra gece incirleri ıslattığı­mız suya geldi . Bu suya iki su bardağı şeker ilave edelim, bir taşımlık kadar kaynatılır. İncirleri servis edeceğiniz tabaklara yerleştirip şerbetini eşit miktarda ilave ediniz. Birer parça sap tarçınla süsleyebileceğiniz incir hoşafınız, iyice soğuduktan sonra çok leziz olacaktır. Afiyet olsun.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

Son Eklenen Konular

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar