HALZEME:
-18 Tane kuru incir
-6 bardak ılık su
-15 tane karanfil
-100 gr. kabuklarından temizlenmiş badem
-2 Bardak toz şeker
YAPILIŞI:
Kuru incir saplarının üst kısımlannı kesmemiz lazım önce. Bildiğiniz, sert kısımlarını yani. İncirleri birkaç yerinden bir bıçakla delinir. Ilık suda bir gece bekletilerek incirler, delindikleri için daha güzel yumuşarlar. Sabah, incirleri sudan alınız. İçlerine isteğe göre bademler yerleştiriniz. Aynı şeyi, aynca kaynatılmış kayısılarla da yapmak mümkündür. Badem incir kompostosuna ayn bir serinlik verdiği için ben tercih ediyorum.Şimdi sıra gece incirleri ıslattığımız suya geldi . Bu suya iki su bardağı şeker ilave edelim, bir taşımlık kadar kaynatılır. İncirleri servis edeceğiniz tabaklara yerleştirip şerbetini eşit miktarda ilave ediniz. Birer parça sap tarçınla süsleyebileceğiniz incir hoşafınız, iyice soğuduktan sonra çok leziz olacaktır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder