10 Temmuz 2010 Cumartesi

Füme Alabalık Ruloları

10 Temmuz 2010 Cumartesi |
Füme Alabalık Ruloları
(4 kişilik)
-115 gr. füme alabalık (4 büyükçe dilim)
-1/2 çay kaşığı toz jelatin
-115 gr.az yağlı krem peynir
-1/2limon kabuğu rendelenmiş
-Bir çorba kaşığı limon suyu
-Bir çorba kaşığı yağsız mayonez
-İki çorba kaşığı hindistancevizi
-Bir çorba kaşığı dereotu veya rezene, taze doğranmış
-Yeni çekilmiş karabiber
Dereotu ve limon dilimleri( süslemek için)
Küçük bir kapta jelatini iki çorba kaşığı suda eritelim beş dakika kadar emmesini bekleyiniz. Peynirini süzünüz ve iyiden iyiye karıştırınız.
Yarısına kadar sıcak suyla doldurduğunuz tencerenin içine jelatinin olduğu kâseyi yerleştirin. Kısık ateşle jelatini tamamen eriyene dek ısıtın. Fazla pişirmeyiniz. Kâseyi tencereden çıkarıp soğumaya bırakın. Jelatinle peyniri iyice karıştırın. Limon kabuğunu, limon suyunu, mayonezi, taze otları ve karabiberi de ilave ederek krema kıvamına getirin. Üzerini kapatıp buzdolabında bir saat civarında soğumaya bırakınız.
Balık dilimlerini iki parçaya bölünüz ve karabiberlede tatlandırınız. Parçaların her birine eşit oranda kremi karıştırmadan koyarak dikkatlice rulo halinde sarın. Soğumaya bırakınız. Afiyet olsun.
Dereotu ve limon dilimleriyle servise hazırlayın.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

Son Eklenen Konular

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar