-MALZEME:
-Bir bardak kuru kayısı
-Bir çay bardağı kuru erik
-Bir çay bardağı kuru üzüm
-Altı bardak su
-Bir bardak şeker
-İki Elma
-Dört karanfil
-Bir Nar
YAPILIŞI:
Kuru meyveler güzelce yıkadıktan sonra, ayrı ayrı kaplarda geceden ıslatılır. Büyük olan meyveleri ıslatmadan önce uygun büyüklükte doğranmalıdır. Su ile şeker karıştırılarak, içine akşamdan ıslattığımız meyveler eklenir, 15 dakika kadar kaynatılır sonra meyvelerin yumuşaklığını kontrol ediniz. Yumuşamış olan meyvelere soyup dilimlenmiş elmaları ekleyiniz. 7-8 dakika daha kaynatınız hoşafa karanfil eklenerek ocaktan alınır. Kâselere servis edilir. Soğuduktan sonra kâselere birer avuç nar tanesi ekelenir. Arzu edilirse karanfiller yine çıkarılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder