10 Temmuz 2010 Cumartesi

Meyve Hoşafı

10 Temmuz 2010 Cumartesi |
MEYVE HOŞAFI
-MALZEME:
-Bir bardak kuru kayısı
-Bir çay bardağı kuru erik
-Bir çay bardağı kuru üzüm
-Altı bardak su
-Bir bardak şeker
-İki Elma
-Dört karanfil
-Bir Nar
YAPILIŞI:
Kuru meyveler güzelce yıkadıktan sonra, ayrı ayrı kaplarda geceden ıslatılır. Büyük olan meyveleri ıslatmadan önce uygun büyüklükte doğranmalıdır. Su ile şeker karıştırılarak, içine akşamdan ıslattığı­mız meyveler eklenir, 15 dakika kadar kaynatılır sonra meyvelerin yumuşaklığını kontrol ediniz. Yumuşamış olan meyvelere soyup dilimlenmiş elmaları ekleyiniz. 7-8 dakika daha kaynatınız hoşafa karanfil eklenerek ocaktan alınır. Kâselere servis edilir. Soğuduktan sonra kâselere birer avuç nar tanesi ekelenir. Arzu edi­lirse karanfiller yine çıkarılabilir.


Related Posts



0 yorum:

Yorum Gönder

,



diyet diyet

.

Son Eklenen Konular

 
Copyright © Zayıflama, Diyet ve Kadınlar