MALZEME: (8 kişilik)
1/2 kg. çiğ köftelik yağsız sinirsiz kıyma (2 kez çekilmiş)
3su bardağı ince köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber Kişniş
4 adet büyük soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz
YAPILIŞI:
İki kez çekilmiş yağsız kıyma, bulgur, baharat, İncecik kıyılmış soğan ve maydanoz biraz su ile karıştırılır. Tuzu serpilir. Biraz bekletilir. Birkaç dakika kadar iyice yoğrulur. Sonra, büyüklüğünü ne kadar düşünüyorsak, o kadar büyüklükte parçalara ayrılır. Elde yassı, yuvarlak duruma getirilir. Köftenin büyüklüğü bir tabağın büyüklüğü kadar olabilir. Haşlanarak veya yağda kızartılarak yenir. (1 kişilik yemek 510 kalori)
0 yorum:
Yorum Gönder