Erişte gibi yapılmasına rağmen börek olarak anılmaktadır. Bunun nedeni yufka ile yapılmasıdır.
MALZEME: (10 kişilik)
-1 kg. un
-5 yumurta
-Su
-3 diş sarımsak
-750 gr. yoğurt
-125 gr. sadeyağ
-Kırmızıbiber
-Tuz
YAPILIŞI:
Bir kilo unun içine 5 yumurta ve tuz konulur. Su da İlave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Hamurlar mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılır. Bıçak sırtı kalınlığında yufkalar açılır. Küçük kareler halinde kesilir. Tuzlu suda haşlanır. Süzülür. Başka bir yerde sosu hazırlanır. Bunun için sarımsaklar dövülerek yoğurda ilave edilir. Haşlanmış hamurun üzerine dökülür. Servis yapılacağı zaman üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirilir. (1 kişilik yemek 590 kalori)
0 yorum:
Yorum Gönder